Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αττική: 138 κλήσεις στην πυροσβεστική για πεσμένα δέντρα!

Σαρώνουν οι άνεμοι!

29 Μαρτίου 2019 21:10
Αττική: 138 κλήσεις στην πυροσβεστική για πεσμένα δέντρα!

Μεγάλα προβλήματα και ζημιές έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στις νότιες περιοχές της Ελλάδας. Μην ξεχνάτε, ότι υπάρχει έκτακτο δελτίο καιρού με κρύο, καταιγίδες, χιόνια και ανέμους!

Σε 138 ανέρχονται οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως τώρα, για κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, λόγω των ισχυρών ανέμων στην Αττική.

Στη λεωφόρο Συγγρού, το μεσημέρι της Παρασκευής, επικράτησε κυκλοφοριακό χάος καθώς μια πινακίδα ήταν έτοιμη να πέσει εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Ειδικά συνεργεία έφτασαν στο σημείο για να αποκαταστήσουν τη ζημιά, ενώ η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή κυκλοφορίας.

Απαγορευτικό απόπλου: Σε αυτά τα λιμάνια είναι δεμένα τα πλοία!

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, καθώς σε πολλές περιοχές οι άνεμοι φθάνουν και τα 10 μποφόρ.

Τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο μέχρι την Αίγινα.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στο Ρίο-Αντίρριο. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων λόγων των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Καιρός τώρα: Θα ξεπαγιάσουμε μέχρι τον Απρίλιο! Από σήμερα μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας!

Καιρός τώρα: Χειμώνας μέχρι το τέλος Μαρτίου! Από σήμερα καταιγίδες, πολλά μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας Θυελλώδεις βοριάδες θα μας παγώσουν!

Ο καιρός χαλάει από σήμερα Τετάρτη και μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεπαγιάσουμε. Από την Πέμπτη έως και την Κυριακή θα μας πάρει και θα μας σηκώσει! Τα 10 μποφόρ θα ρίξουν και 10 βαθμούς την θερμοκρασία! Βίντεο από το meteo για το κύμα κακοκαιρίας.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης το διήμερο Τετάρτη 27/03/2019 και Πέμπτη 28/03/2019.

Όπως φαίνεται τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης εκ νέου της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η έλευση ιδιαίτερα ψυχρών αερίων μαζών από την Πέμπτη (28/3) και η επικράτηση θυελλωδών έως πολύ θυελλωδών βοριάδων μέχρι την Κυριακή (31/3).

Το ίδιο χρονικό διάστημα οι βροχοπτώσεις θα είναι περιορισμένες και θα εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στην Κρήτη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share