Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αστέρια Michelin 2019: Ποια εστιατόρια της Αθήνας που διακρίθηκαν;

Τα αστέρια Michelin για αθηναϊκά εστιατόρια ανακοινώθηκαν και είχαν εκπλήξεις!

29 Μαρτίου 2019 08:25
Αστέρια Michelin 2019: Ποια εστιατόρια της Αθήνας που διακρίθηκαν;

Πολλοί περίμεναν ότι χάρη στη γαστρονομική αναβάθμιση και τις νέες προσθήκες στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, κάποιο νέο αστέρι Michelin θα ερχόταν στην πόλη, τα προγνωστικά διαψεύστηκαν.

Τόσο τα αστέρια, όσο και τα λοιπά βραβεία διατηρήθηκαν για όλα τα εστιατόρια, με δύο εξαιρέσεις. Μια προσθήκη και μια απουσία. Το «7 Food Sins» πήρε το βραβείο Bib Gourmand, ενώ το «Funky Gourmet» δεν πήρε φέτος το «Funky Gourmet» μιας και είναι κλειστό, ενόψει του ανοίγματός του στο Hilton.

Επομένως, τα ελληνικά εστιατόρια που κερδίζουν διακρίσεις: είναι τα εξής

«Σπονδή»: 2 αστέρια Michelin

Να σας θυμήσουμε τους Χρυσούς σκούφους: Τα καλύτερα εστιατόρια για το 2018!

«Βαρούλκο Seaside»: 1 αστέρι Michelin
«Botrini’s»: 1 αστέρι Michelin
«Hytra»: 1 αστέρι Michelin

Bib Gourmand

«Αθήρι»
«Nolan»
«Οικείο»
«7 food sins»

Michelin Plate

«GB Roof Garden»
«Electra Roof Garden»
«Premiere»
«2 Mazi»
«Cookoovaya»
«CTC»

«Sushimou»


«Vezene»


«Άνετον»


«Sense»

Γαστρονομική απόλαυση: 5 εστιατόρια στην Ελλάδα με αστέρια Μισελέν!

Tα αστέρια Μισελέν για ένα εστιατόριο είναι ότι το βραβείο Πούλιντζερ για ένα συγγραφέα ή το Όσκαρ για κάποιον ηθοποιό. Η μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να έχει ένα εστιατόριο, το οποίο σε καλύπτει τόσο γαστρονομικά όσο και σε όλα τα επίπεδα. Την Τρίτη, ανακοινώθηκαν σε σελλίδες στην Ευρώπη, τα εστιατόρια που με τα αστέρια Μισελέν. Η Ελλάδα διαθέτει 5 από αυτά, από τα οποία δυο έχουν δυο αστέρια και τρία, ένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Drunk Sinatra & Rehub: Αυτή είναι η πιο...ερωτική στοά της Αθήνας! Το Athensmagazine.gr σας την παρουσιάζει...

Funky Gourmet / 2 αστέρια
Το εστιατόριο Funky Gourmet άνοιξε το Νοέμβριο του 2009. Το 2012 το Funky Gourmet βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin, μια διάκριση που κράτησε για δύο χρόνια, ενώ το 2014 κατέκτησε και δεύτερο αστέρι Michelin, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα (και φέτος).

Στο ζεστό περιβάλλον του Funky Gourmet οι καλεσμένοι μας μπορούν να απολαύσουν μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένα από μοναδικά Ελληνικά προϊόντα και την εποχικότητα τους, δημιουργώντας μια μοντέρνα Ελληνική κουζίνα.

To Funky Gourmet είναι ένα εστιατόριο κομψής αισθητικής στην καρδιά της Αθήνας, στην περιοχή του Κεραμεικού. Η κύρια αίθουσα που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του εστιατορίου, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 30 άτομα. Ταυτόχρονα, ο ισόγειος χώρος του εστιατορίου μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 14 άτομα.

Σπονδή / 2 αστέρια


Ο chef Άγγελος Λάντος και η ομάδα του δημιουργούν μοναδικές γεύσεις, συνδυάζοντας αρώματα και χρώματα, με σεβασμό στην Γαλλική παραδοσιακή κουζίνα.

Στα πιάτα χρησιμοποιούνται σύμφωνα με το ίδιο το εστιατόριο, τα πιο φρέσκα προϊόντα και για αυτό το λόγο, τα μενού αλλάζουν ανάλογα με τα προϊόντα της εποχής, αλλά βέβαια και τη δημιουργική έμπνευση του σεφ μας. Ακροβατεί ανάμεσα στην παράδοση και το ταλέντο, στην κλασσική και τη μοντέρνα Γαλλική κουζίνα. Η παρουσίαση των πιάτων του ικανοποιεί την όραση, με φίνα αρώματα και μια δόση εξωτισμού στη γεύση.

Αυτές οι δημιουργίες του σεφ μας, σερβίρονται εξαιρετικά από μια ενημερωμένη ομάδα σέρβις, μέσα σε ένα μοντέρνο πλαίσιο αισθητικής, όπως ταιριάζει σε ένα μέλος των “Les Grandes Tables du Monde”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Frangipani: Το λιλιπούτειο cafe που γέμισε τη Σόλωνος... λουλούδια!

Τα αστεράτα της Ελλάδας
Πέραν όμως από τα διάστερα, τρία ακόμη εστιατόρια κατάφεραν να διατηρήσουν τη διάκριση του ενός αστεριού στον φετινό οδηγό. Το εστιατόριο "Χύτρα" στου Ψυρρή, το Botrini's του αναγνωρίσιμου σεφ Έκτορα Μποτρίνι και το κλασικό "Βαρούλκο" του Λευτέρη Λαζάρου είναι τα τρία εστιατόρια που διακρίθηκαν και φέτος από τον γαλλικό οδηγό.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share