Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ξεσήκωσαν την Αθήνα με την λύρα τους φοιτητές απο την Κρήτη-Τραγούδησαν για τη Μακεδονία!

Μια κρητική καντάδα που ξεκίνησε από το Μέγαρο Μουσικής και εφτασε μέχρι το Μοναστηράκι!

29 Μαρτίου 2019 08:03
Ξεσήκωσαν την Αθήνα με την λύρα τους φοιτητές απο την Κρήτη-Τραγούδησαν για τη Μακεδονία!

Τα μέλή της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής με το συγκρότημα του Μιλτιάδη Βαρουχάκη, ξεκίνησαν με τα πόδια από το Μέγαρο μουσικής, χόρεψαν στον σταθμό του Μετρό, περπατήσανε με τα πόδια έως το Μοναστηράκι, κάνοντας ακόμη δύο στάσεις.

Μια στη στάση του Μετρό στον Ευαγγελισμό και άλλη μια έξω από την Βουλή των Ελλήνων στο Σύνταγμα. Έξω από την Βουλή οι φοιτητές χόρεψαν και τραγούδησαν στην αλλαγή της φρουράς το «Μακεδονία ξακουστή».

Κάτι που ίσως να έχετε σκεφτεί είναι ο λόγος που οι Κρητικοί φοράνε μαύρο πουκάμισο!

«Υπήρχε αφθονη ρακή, κερνούσαμε τους περαστικούς και το γλέντι συνεχίστηκε για πολύ στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Στην επιστροφή, το κέρασμα συνεχίστηκε στα βαγόνια του Μετρό καθώς τα όργανα και οι φοιτητές δεν σταμάτησαν ούτε εκεί να τραγουδούν», ανέφερε ένας εκ των συμμετεχόντων στην ιστοσελίδα Mesara Live.

Όλα αυτά έγιναν στα πλαίσια της προετοιμασίας για το μεγάλο και καθιερωμένο, παραδοσιακό τους γλέντι το οποίο έχει τίτλο: Καντάδα πάλι... θα γενεί.

Πηγή: Mesara Live.

Λεβέντες: Κρητικοί χόρεψαν πεντοζάλι πάνω στο χιόνι στη Γερμανία!

Χορεύοντας πάνω στο χιόνι έναν από τους πιο δημοφιλείς κρητικούς χορούς, το πεντοζάλι, Χανιώτες χορευτές ξεσήκωσαν τους Γερμανούς στο Μόναχο.

Οι χορευτές του Παραδοσιακού Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Οι Βιγλάτορες» από τα Χανιά ταξίδεψαν για μια παράσταση στη Στουτγάρδη μετά από πρόσκληση του σωματείου «Ποντιακή Εστία» και στη συνέχεια έφτασαν στο Μόναχο δίνοντας μια παράσταση για τους ομογενείς που ζουν εκεί.

Κατά την παραμονή τους στο Μόναχο, οι χορευτές παρά το κρύο αποφάσισαν να «ρίξουν» κι ένα πεντοζάλι έξω, χορεύοντας στο χιόνι.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share