Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Στα δύο κόπηκε η Ελλάδα! Ξανά κλειστή η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου!

Κλειστό και το πορθμείο!

28 Μαρτίου 2019 19:57
Στα δύο κόπηκε η Ελλάδα! Ξανά κλειστή η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου!

Η γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου έκλεισε για μια ακόμη φορά σήμερα και η Ελλάδα έχει κοπεί στα δύο!

Κλειστή και στα δύο ρεύματα ήταν για περίπου μία ώρα το απόγευμα της Πέμπτης η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Σε συνδυασμό δε με το γεγονός ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων στην περιοχή ήταν κλειστό και το πορθμείο, η Δυτική Ελλάδα «χωρίστηκε» στα δύο, με αυτοκίνητα και πούλμαν να σχηματίζουν ουρές και στα δύο ρεύματα.

Αιτία ήταν το ατύχημα με την νταλίκα που συνέβη το πρωί της Πέμπτης στην Γέφυρα, όταν το πίσω μέρους ενός φορτηγού αποκολλήθηκε λόγω των ανέμων και προκάλεσε ζημιά στο μεταλλικό πλαίσιο στήριξης σήμανσης, στην έξοδο του Ρίου. Τελικά, όπως δήλωσε στο protothema.gr ο διευθυντής επικοινωνίας της Γέφυρας Γιάννης Φρέρης, εκτιμήθηκε ότι το μεταλλικό πλαίσιο έπρεπε στο σύνολό του να αποσυναρμολογηθεί. Για λόγους ασφαλείας, κατά την διάρκεια των εργασιών που εκτελούσαν ειδικοί γερανοί, η κυκλοφορία έπρεπε να διακοπεί και στα δύο ρεύματα.

Τι κι αν έχει κοπεί η Ελλάδα στα δυο λόγω της κλειστής γέφυρας στο Ρίο, στην Κρήτη οι κάτοικοι έφτιαξαν μόνοι τους δρόμο για να μπορούν να διασχίζουν τη γέφυρα!

Ταλαιπωρημένοι ταξιδιώτες χρειάστηκε να περιμένουν πάνω από μία ώρα είτε στο Ρίο είτε στο Αντίρριο, ώσπου να κατορθώσουν τελικά γύρω στις 7:30 το βράδυ να διασχίσουν την Γέφυρα και να κατευθυνθούν στον προορισμό τους.

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Νταλικά καρφώθηκε σε πινακίδα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων!

Εξ' αιτίας του ατυχήματος κλειστό παραμένει το ρεύμα της γέφυρας προς την Πάτρα!

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση από συνεργεία της γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης, δυνάμεων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, για την απομάκρυνση νταλίκας, την καρότσα της οποίας νωρίτερα σήκωσαν οι ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα να καρφωθεί σε πινακίδα της γέφυρας,

Εξ αιτίας του ατυχήματος κλειστό παραμένει το ρεύμα της γέφυρας προς την Πάτρα.

Να σας θυμήσουμε άλλο ένα περιστατικό με Τροχαίο στην Εγνατία οδό: Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες!

Την ίδια ώρα, καθώς η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου παραμένει κλειστή λόγω των ισχυρών ανέμων, η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται αποκομμένη, αυτή τη στιγμή, από την πρόσβαση προς Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενοφόρα από Ναύπακτο και Μεσολόγγι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω καθώς δεν ήταν δυνατή η διέλευσή τους με κανένα μέσο και η μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share