Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

To πρόστιμο της 90χρονης με τα τερλίκια αναλαμβάνει να πληρώσει το Υπουργείο!

Τι δήλωσε η Κατερίνα Παπακώστα;

27 Μαρτίου 2019 14:57
To πρόστιμο της 90χρονης με τα τερλίκια αναλαμβάνει να πληρώσει το Υπουργείο!

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πληρώσει το πρόστιμο ύψους 200 ευρώ της 90χρονης που πουλούσε τερλίκια στην λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε η Κατερίνα Παπακώστα. Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα αναφέρθηκε επίσης και στις καταγγελίες ότι η ηλικιωμένη γυναίκα έμεινε πολλές ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα πριν της επιτρέψουν να φύγει, η κυρία Παπακώστα υπερασπίστηκε τους άνδρες της ΕΛΑΣ λέγοντας ότι έγινε έλεγχος και ότι το συμπέρασμα ήταν ότι «ως προς τη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στην ηλικιωμένη, αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν ισχύουν καθόλου». «Ρώτησα εγώ εδώ τους αρμοδίους και μου είπαν πώς ακριβώς συνέβη.

Από εκεί και πέρα, για να μην είμαστε υποκριτές, θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να αποφασίσουμε αν από μια ηλικία και πάνω θέλουμε να απαλλάσσονται οι πολίτες από την ευθύνη που ο νόμος σήμερα ορίζει. Εδώ είναι η Bουλή, αύριο να νομοθετήσουμε διαφορετικά», πρόσθεσε η Κατερίνα Παπακώστα. Όπως συμπλήρωσε «η αστυνομία δεν πρέπει να στοχοποιείται και να πυροβολείται γιατί εφάρμοσε τον νόμο, καλό ή κακό».

Θεσσαλονίκη: Τι γίνεται με την ΕΛΑΣ και τη σύλληψη της 90χρονη;


Στην αποκάλυψη ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διετάχθη από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για την υπόθεση της 90χρονης στη Θεσσαλονίκη δεν αφορά τη σύλληψη της ηλικιωμένης και αν έγιναν λάθη στη διαχείριση αλλά μόνο στο ότι υπήρξε βίντεο που δείχνει την κυρία Σουζάνα Ηλιάδου μέσα στο ΑΤ την ώρα της δακτυλοσκόπησης προχώρησε στον ΘΕΜΑ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

«Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούνται οι συνάδελφοί μου ότι έπραξαν λάθος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαΐριδης.

«Εσείς μου λέτε για την εικόνα αλλά από εκεί και πέρα οφείλουμε να σκεφτούμε τους συναδέλφους που ενεργούν κατόπιν εντολής και καταγγελιών» είπε αρχικα ο συνδικαλιστής αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν είναι λίγες οι φορές που κάθονται αυτοί που καταγγέλλουν και όταν οι συνάδελφοι κάνουν απλά παρατηρήσεις τότε βρίσκονται υπόλογοι».

Ερωτηθείς για το αν ήταν σωστό η 90χρονη να μείνει επί 12 ώρες στο αστυνομικό τμήμα μόνο με λίγο νερό ο κ. Τσαϊρίδης απάντησε ότι «ειδικά στις αστυνομικές υπηρεσίες οι αστυνομικοί τους κρατούμενους, τους προσωρινά κρατούμενους ή όσους προσαγάγονται προσπαθούν να τους έχουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Δεν βάζουμε τους ανθρώπους σε ένα κελι και αδιαφορούμε για τις συνθήκες που υπάρχουν».

Κατά τον ίδιο, τέλος, γίνονται καθημερινά δεκάδες συλλήψεις στην Αριστοτέλους για παρεμπόριο και τη Ροτόντα για ναρκωτικά «και οδηγούνται στη δικαιοσύνη».

"Δεν το έκανα για τα λεφτά": Τι λέει η 90χρονη γιαγιά που συνελήφθη γιατί πουλούσε παντόφλες!(video)
"Δεν το έκανα για τα λεφτά"! Αυτή ήταν η δήλωση της ηλικιωμένης 90χρονης γιαγιάς που συνελήφθη από την Αστυνομία γιατί πουλούσε στους Αμπελόκηπους στην συμβολή των οδών Ιωάννη Κραγια και Βενιζέλου παράνομα τερλίκια στην λαϊκή εξιστορεί την χθεσινή της περιπέτεια.

Η 90χρονη ζει στους Αμπελόκηπους μαζί με τον σύζυγό της και όπως αναφέρει αυτή ήταν η δεύτερη φορά που κατέβηκε κάτω την ημέρα της λαϊκής αγοράς στην περιοχή για να πουλήσει τερλικια.

Όπως η ίδια εξηγεί δεν είναι τόσο οι οικονομικοί λόγοι, όσο η ψυχική ικανοποίηση που νιώθει καθώς βγαίνει από το σπίτι και έχει με κάτι να ασχολείται.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share