Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Υποψήφιος Δήμαρχος της Τουρκίας μπέρδεψε τη Χίο...με την Σμύρνη!

Έβαλε στο προεκλογικό του φυλλάδιο τους Μύλους στα Ταμπάκικα!

27 Μαρτίου 2019 12:04
Απίστευτο: Υποψήφιος Δήμαρχος της Τουρκίας μπέρδεψε τη Χίο...με την Σμύρνη!

Μια απίστευτη γκάφα έκανε υποψήφιος Τούρκος δήμαρχος του κυβερνώντος κόμματος στη Σμύρνη, Ο Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, χρησιμοποίησε στο εκλογικό φυλλάδιό του αντί για φωτογραφία της Σμύρνης μία φωτογραφία της Χίου!

Το λάθος ανακάλυψε ο αντίπαλός του υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος και δημοσίευσε τη σχετική μπροσούρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας πλήθος σχολίων.

«Όσοι δεν γνωρίζουν τη Σμύρνη, πώς να διοικήσουν τη Σμύρνη», έγραψε ένας χρήστης του twitter.

Να σας θυμήσουμε οτι ένας Κροίσος Τούρκος διέκδικεί τη μαρίνα Αλίμου!

Το ίδιο καυστικό και το σχόλιο του αντιπάλου υποψηφίου: «Το σλόγκαν ‘Σμύρνη, συνυφασμένη με τον τουρισμό και τον πολιτισμό’ ωραίο, αλλά μακάρι αντί για τη φωτογραφία της Χίου να χρησιμοποιούσατε της Σμύρνης. Ή θα μπορούσατε να αλλάξετε το σλόγκαν ως εξής ‘Χίος, ένα νησί συνυφασμένο με τον τουρισμό και τον πολιτισμό’. Μέχρι να μάθετε ότι το μέρος της φωτογραφίας δεν είναι Σμύρνη, δεν θα προλάβετε καν να γνωρίσετε τη Σμύρνη. Όλα όσα κάνετε είναι μαϊμού, ψεύτικα!».

Το σύνθημα, που αναγράφεται στο φυλλάδιο με φόντο ανεμόμυλους της Χίου, είναι: «Σμύρνη, συνυφασμένη με τον τουρισμό και τον πολιτισμό». Και δίπλα η φωτογραφία του υποψήφιου δημάρχου και πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Ερντογάν, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί.

Αλέξης Τσίπρας: Οι φωτογραφίες και το βίντεο από το Chinook την ώρα της τουρκικής παραβίασης!

Οι φωτογραφίες μέσα από το Chinook που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είναι τραβηγμένες από το χέρι του έμπειρου φωτορεπόρτερ που πάντα τον συνοδεύει, του Αντρέα Μποτέλι. Είναι φωτογραφίες που παρουσίασε πρώτος ο Δήμος Βερύκιος στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, χθες βράδυ.

Όπως λένε οι πληροφορίες υπάρχει και σχετικό βίντεο από την πτήση του Chinook πάνω από τους Αρκιούς, αμέσως μετά από την ενημέρωση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας από το πλήρωμα του ελικοπτέρου, ότι τα ελληνικά ραντάρ έχουν εντοπίσει τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν προς το μέρος τους. Όπως λένε οι πληροφορίες υπάρχει και βίντεο.

Ο πρωθυπουργός στις φωτογραφίες εμφανίζεται ψύχραιμος και όπως λένε οι πληροφορίες ήταν και “ανυπάκουος” στην σύσταση των χειριστών που του ζήτησαν να καθίσει και να δεθεί.

Δεν είχε κανένα λόγο να πανικοβληθεί και οφείλουμε να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα που κακώς δεν έχουν ειπωθεί. Είναι η “δύναμη της συνήθειας” που μας κάνει πολύ “φλύαρους” στα άσχημα και σιωπηλούς στα θετικά.

Τα θετικά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ηχηρό μήνυμα που έστειλε η ελληνική Πολεμική Αεροπορία στους απέναντι. Ένα μήνυμα που “φωνάζει” ότι όσο κι αν προσπαθούν θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους! Γιατί αυτό συνέβη στην πτήση προς Αγαθονήσι. Οι Τούρκοι πετούσαν για να περάσουν κοντά από το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό και …έπεσαν πάνω σε ελληνικά F-16 που “τους τράβηξαν από το αυτί” και τους έστειλαν πίσω! Αρκετά μίλια πριν φθάσουν στο Chinook.

Τα μπράβο δεν ανήκουν μόνο στους χειριστές των F-16. Ανήκουν και στα “μάτια” της ΠΑ που “τσίμπησαν” τα δύο τουρκικά F-4 πολύ,πολύ νωρίς. Το προσωπικό των ελληνικών ραντάρ που πάντα έχει μάτια ανοιχτά και αντανακλαστικά αστραπή, έδωσαν την εγκαίρως την πληροφορία για να φθάσουν οι Έλληνες πιλότοι στο σημείο που έπρεπε, όταν έπρεπε. Και βέβαια δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τους τεχνικούς της ΠΑ που ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια δίνουν καθημερινή μάχη με τα προβλήματα, αλλά πάντα έχουν τη λύση για να είναι τα αεροσκάφη μας έτοιμα να πετάξουν.

Τέλος μπράβο πρέπει να πούμε στους χειριστές του Chinook για τον επαγγελματικό τρόπο που λειτούργησαν.

Το τελευταίο σχόλιο θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε για να “τα ΄χουμε καλά με όλους”. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, συνεπώς θα το γράψουμε: Για όλους αυτούς τους στρατιωτικούς οι πολιτικοί που “γράφουν ώρες” τηλεοπτικών εμφανίσεων στα “παράθυρα” δεν είχαν να πουν μια κουβέντα; Μια καλή κουβέντα, αφού δεν έχουμε και τίποτα άλλο να τους δώσουμε. Οι καλοπληρωμένοι βουλευτές μας που εμφανίζονται κάθε μέρα στην τηλεόραση μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να αναγνωρίσουν, έστω με μια καλή κουβέντα, αυτό που κάθε μέρα κάνουν με συνέπεια οι κακοπληρωμένοι στρατιωτικοί που φυλάνε το Αιγαίο; Που χρόνος και μυαλό…

Πηγή: militare.gr

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share