Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πορεία συνταξιούχων στο Μέγαρο Μαξιμου: «Αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση του χαμένου μας εισοδήματος»

Τι ακριβώς ναφέρουν στην ανακοίνωσή τους!

27 Μαρτίου 2019 11:25
Πορεία συνταξιούχων στο Μέγαρο Μαξιμου: «Αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση του χαμένου μας εισοδήματος»

Παναττικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν σήμερα το πρωί οι συνταξιούχοι.

«Απαιτούμε από τον πρωθυπουργό να δεχθεί την αντιπροσωπεία μας και να δώσει απάντηση στα αιτήματα που έχουμε υποβάλλει στο υπόμνημα που έχουμε καταθέσει από τον περασμένο Νοέμβριο» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Ακόμη σημειώνουν πως «κερδίσαμε τη μάχη της μη περικοπής των συντάξεων, ωστόσο, έχουμε μπροστά μας τον αγώνα για την αποκατάσταση του χαμένου μας εισοδήματος.

Να σας θυμήσουμε άλλη μια Πορεία κάπως διαφορετική ,με μολότοφ στο Κέντρο της Αθήνας: Mαθητές κατά του νομοσχεδιού Γαβρόγλου!


Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν μεταξύ άλλων: «•Όχι στη μείωση του αφορολόγητου, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων χηρείας.

• Απόδοση της 13ης και 14ης Σύνταξης.

• Ανακεφαλοποίηση των ταμείων.

• Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.

• Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, οι αντισυνταγματικές και παράνομες κρατήσεις του 2012 (ν.4051 και ν.4093) μαζί και η εισφορά αλληλεγγύης»

Αναδρομικά: Ποιοι τα δικαιούνται από 10 έως 48 μήνες!

Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται από 10 εως 48 μήνες αναδρομικά και μπορούν να διεκδικήσουν δώρα; Σε τρεις ταχύτητες αναδρομικών διαμορφώνονται για τους συνταξιούχους από τις ρήτρες του νόμου Κατρούγκαλου, που αναμένεται να κριθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Ποιοι θα πάρουν από 1.000 εως 14.000 ευρώ;

Κάθε ταχύτητα ορίζει και ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αναδρομικών, που θα μπορούσε να αφορά δυνητικά όλους τους συνταξιούχους, είτε γι’ αυτούς που έχασαν μόνο τα δώρα, είτε για όσους είχαν και περικοπές στις συντάξεις τους

Ανάλογα με τις δικαστικές κρίσεις, τα ποσά των αναδρομικών μπορεί να αφορούν περίοδο από 10 μήνες έως και πάνω από τέσσερα χρόνια. Στο «κάδρο» βρίσκονται σταθερά τα κομμένα δώρα και οι περικοπές του 2012 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές το 2015 από το ΣτΕ.

Κρίσιμο ρόλο για την τύχη των διεκδικούμενων αναδρομικών των συνταξιούχων δεν αποκελείεται να παίξει η επικείμενη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα δώρα των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share