Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Νέα επιδείνωση του καιρού σήμερα, Τετάρτη με βροχές, καταιγίδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας!

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ!

27 Μαρτίου 2019 07:13
Νέα επιδείνωση του καιρού σήμερα, Τετάρτη με βροχές, καταιγίδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας!

Χειμώνα θα θυμίζει ο καιρός σήμερα, καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια

Τοπικές βροχές αναμένονται στα βόρεια, βαθμιαία στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά και μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βοριάδες, 4-6 μποφόρ και τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία εξασθένηση. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, τη νύχτα πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς, βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4-5 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ηπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένεςμ αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από αργά το απόγευμα, πιθανώς τη νύχτα κατά τόπους ισχυρές στα νοτιά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες στα ορεινά από τα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, βαθμιαία στρεφόμενοι σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά της Κρήτης και από τη νύχτα τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί, βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και στα νοτιά το πρωί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια, βόρειοι- βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στα νοτιά βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τη νύχτα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.
Ανεμοι: Βόρειοι 3-4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι- βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι τις μεσημβρινές ώρες σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας!

Επιδείνωση θα εμφανίσει ο καιρός από αύριο, Τετάρτη 27 Μαρτίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας!

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της Τετάρτης θα επεκταθούν στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Από αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και δεν αποκλείεται σε κάποιες περιοχές να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, ενώ το βράδυ της Τετάρτης βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν από τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 7 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 6 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και από αργά το απόγευμα βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν προοδευτικά σε ανατολικούς και στα βορειότερα πελάγη θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων, ενώ το βράδυ τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών, ενώ νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share