Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Iράν: Δεκάδες τραυματίες και νεκροί απο πλήμμυρες!

Σχεδόν 100 άτομα στα νοσοκομεία - Τεράστιες καταστροφές στις δυτικές επαρχίες!

27 Μαρτίου 2019 07:14
Iράν: Δεκάδες τραυματίες και νεκροί απο πλήμμυρες!

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί από τις πλημμύρες πρωτοφανούς έκτασης στο Ιράν, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό των υπηρεσιών διάσωσης και του υπουργείου Υγείας σήμερα.

Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης σήμερα ότι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πριν από μια εβδομάδα στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στις επαρχίες Γκολεστάν και Μαζανταράν του βορειοανατολικού Ιράν.

Όσον αφορά τις τωρινές πλημμύρες, 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του και 98 τραυματίστηκαν μόνο στην νότια πόλη Σιράζ, ένας άνθρωπος πέθανε στη δυτική επαρχία Κερμανσάχ, ένας ακόμη στη δυτική επαρχία Λορεστάν και άλλοι δυο στις επίσης δυτικές επαρχίες Χουζιστάν και Κογκιλουλέχ-Βα-Μπογεραχμάντ, σύμφωνα με έναν προσωρινό πάντα απολογισμό.

Στην τελευταία αυτή επαρχία, ένα χωριό θάφτηκε από κατολίσθηση που σημειώθηκε λίγο μετά την εκκένωσή του, μετέδωσε το ημι-επίσημο πρακτορείο Fars επικαλούμενο τον κυβερνήτη της περιοχής.

Τουλάχιστον 110 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και η Ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι δόθηκαν καταλύματα για τη στέγαση περισσοτέρων από 25.000 πλημμυροπαθών.

Να σας θυμήσουμε τις φονικές πλημμύρες που είχαν συμβεί στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 42 νεκροί από πλημμύρες!

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ απέστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και κάλεσε τους αρμοδίους να επιταχύνουν το ταχύτερο την παροχή βοήθειας και οικονομικής αποζημίωσης στα θύματα.

Οι πλημμύρες σαρώνουν το Ιράν την ώρα που η χώρα γιορτάζει την περσική Πρωτοχρονιά, που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες διάσωσης δεν εργάζονται με εντατικό ρυθμό λόγω της απουσίας πολλών αδειούχων υπαλλήλων.

Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν έως αύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ιρανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Αυστραλία: Εκτεταμένες πλημμύρες σάρωσαν την χώρα! - Βγήκαν ακόμη και κροκόδειλοι στους δρόμους!

Ο στρατός της Αυστραλίας αναπτύχθηκε σε πολλές περιοχές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, εξαιτίας των εκτεταμένων πλημμυρών, που πλέον έχουν εύρος που δεν καταγράφεται παρά «κάθε αιώνα» κι ενώ κροκόδειλοι θεάθηκαν σε δρόμους που πλέον έχουν καλυφθεί από το νερό.

Ο τροπικός βορράς της αχανούς νήσου-ηπείρου είναι μάλλον συνηθισμένος στις βροχές των μουσώνων αυτή την περίοδο του χρόνου. Αλλά οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ήταν πολύ ανώτερες του μέσου όρου, ειδικά στην παραθαλάσσια πόλη Τάουνσβιλ.

Οι αρχές αναγκάστηκαν χθες Κυριακή να ανοίξουν τους υδατοφράκτες, απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες νερού, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την κατάσταση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Townsville Bulletin, θαλάσσιοι κροκόδειλοι θεάθηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Αυτού του είδους οι βροχές «δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε είκοσι χρόνια, είναι κάτι που συμβαίνει κάθε εκατό χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά το Σάββατο η επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης της Κουίνσλαντ, η Αναστάζια Πάλασουκ.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας προειδοποίησε χθες Κυριακή εναντίον του κινδύνου νέων βροχοπτώσεων, ανεμοστρόβιλων και σφοδρών ανέμων τις προσεχείς ημέρες. Περίπου 20.000 κατοικίες υπάρχει ενδεχόμενο να πλημμυρίσουν εάν οι κατακρημνίσεις συνεχιστούν, τόνισε η υπηρεσία. Σχολεία και δικαστήρια δεν θα ανοίξουν σήμερα.

Σύμφωνα με μετεωρολόγους, ένα σύστημα μουσώνα που κινείται πολύ αργά βρίσκεται πάνω από τη βόρεια Κουίνσλαντ και, σε ορισμένες περιοχές, η βροχόπτωση αναμένεται να φθάσει το επίπεδο που καταγράφεται συνήθως κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους, πριν υπάρξει κάποια βελτίωση.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share