Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έρχονται αλλαγές σε Μετρό και ΗΣΑΠ! - Θα κλείνουν γρηγορότερα οι μπάρες πλέον!

Τι αλλάζει για τους... τζαμπατζήδες!

26 Μαρτίου 2019 17:52
Έρχονται αλλαγές σε Μετρό και ΗΣΑΠ! - Θα κλείνουν γρηγορότερα οι μπάρες πλέον!

Αλλαγές στη λειτουργία της επικύρωσης εισιτηρίων του Μετρό και ΗΣΑΠ στις πύλες εισόδου-εξόδου θα κάνει η ΣΤΑΣΥ για να μειωθεί το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο «χρόνος κλεισίματος» των πυλών θα μειωθεί σημαντικά με στόχο να μειωθεί το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής.

Στόχος είναι να μπει φρένο στους τζαμπατζήδες, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν τη χρονική διάρκεια που παρέμενε ανοιχτή η πύλη κατά την επικύρωση εισιτηρίου και ακολουθώντας κάποιον άλλο περνούσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς εισιτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη σε ορισμένους κεντρικούς σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ οι πύλες παραμένουν πλέον σημαντικά λιγότερο χρόνο ανοιχτές. Πρόκειται για τους σταθμούς «Σύνταγμα» και «Συγγρού Φιξ» στο Μετρό και «Νεραντζιώτισσα» στον ΗΣΑΠ.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατασκευή για την Γραμμή 4!

Έρχονται τα πάνω - κάτω στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΑ!

Αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να έρθουν το επόμενο διάστημα.

Τα εισιτήρια του ΟΑΣΑ, αφού έγιναν ηλεκτρονικά, θα αλλάξουν και τιμές, αφού θα έχουν αναλογική χρέωση με βάση την απόσταση που διανύει ο επιβάτης.

Οι χρεώσεις θα είναι πολύ μικρότερες για κάποιον που θα διανύει μικρές αποστάσεις. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση, τόσο θα ανεβαίνει και η τιμή του εισιτηρίου.

Για παράδειγμα, κάποιος που κάνει τη διαδρομή Σύνταγμα-Δουκ. Πλακεντίας, πληρώνει το ίδιο με κάποιον που πάει από το Σύνταγμα στο Μοναστηράκι. Αυτό θα αλλάξει.

Για τον λόγο αυτό η Αττική θα χωριστεί σε πέντε ζώνες

Η πρώτη ζώνη θα περιλαμβάνει το κέντρο της Αθήνας, το κέντρο του Πειραιά και τους κοντινούς δήμους.

Η δεύτερη ζώνη θα περιλαμβάνει τα βόρεια προάστια όπως η Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και την Κηφισιά, αλλά και τα νότια προάστια όπως τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα.

Η τρίτη ζώνη θα περιλαμβάνει τον ανατολικό και τον δυτικό τομέα της Αττικής.

Η τέταρτη ζώνη το αεροδρόμιο, το οποίο έχει ήδη διαφορετική χρέωση.

Η πέμπτη ζώνη θα περιλαμβάνει τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share