Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η μπασκετική (και όχι μόνο) Ελλάδα και Ευρώπη αποχαιρέτησαν τον Θανάση Γιαννακόπουλο! (photos+video)

Ήταν όλοι εκεί για τον "Τυφώνα"!

26 Μαρτίου 2019 16:44
Η μπασκετική (και όχι μόνο) Ελλάδα και Ευρώπη αποχαιρέτησαν τον Θανάση Γιαννακόπουλο! (photos+video)

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησαν τον Θανάση Γιαννακόπουλο οπαδοί του Παναθηναϊκού, συνεργάτες του, συγγενείς και φίλοι καθώς η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 8:30 το πρωί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, παίχτες του Παναθηναϊκού από τις ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ, παλαίμαχοι παίχτες των «πρασίνων», ενώ οι συγκεντρωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία, άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα: «ΠΑΟ θρησκεια θύρα 13/ Θανάση σ' αγάπαμε ποτέ δεν σε ξεχνάμε/ατόφιος μάγκας ο πιο ρομαντικος/Θανάσης Γιαννακόπουλος Παναθηναϊκός»!

Το φέρετρο με τον Θανάση Γιαννακόπουλο ήταν σκεπασμένο με το λάβαρο του Παναθηναϊκού, όπως είχε ζητήσει και ο ίδιος όταν είχε πάρει το μικρόφωνο στο κλειστό του ΟΑΚΑ και είχε πει «όταν πεθάνω, θέλω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού».

Λίγο πριν τη 1 μετά το μεσημέρι, το φέρετρο με τη σορό του Θανάση Γιαννακόπουλο μεταφέρθηκε στην Μητρόπολη, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία.

Στην Μητρόπολη βρίσκονταν η κόρη του Θανάση Γιαννακόπουλου, Κατερίνα, ο ανιψιός του Δημήτρης Γιαννακόπουλος και άλλοι συγγενείς.

Στη Μητρόπολη μετέβη λίγο μετά τη 1:30 και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ενώ λίγη ώρα αργότερα έφτασε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ξεχωριστές ήταν οι στιγμές που στο χώρο έφτασε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Βασίλης Σπανούλης αλλά και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά για να αποχαιρετήσουν τον «τυφώνα», όπως ήταν το παρατσούκλι του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Θερμό ήταν το χειροκρότημα των παριστάμενων και για τον πρώην αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη.

Από την πλευρά του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος είχε δώσει το «παρών» και στο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο έκανε λόγο για «μία δύσκολη στιγμή για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ». «Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν μία τεράστια προσωπικότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτός και τα αδέλφια του μας έμαθαν να αγαπάμε την ομάδα μας, χωρίς να μισούμε τον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα με τεράστια ιστορία και θα συνεχίσει την πορεία του παρά την απώλεια των τριών αδελφών που τον έφεραν στην κορυφή. Μπορεί τα τρία αδέλφια να μην είναι ανάμεσά μας, αλλά θα είναι για πάντα στην καρδιά μας» πρόσθεσε ο Σέρβος προποπονητής.

Στις δικές του δηλώσεις ο Βασίλης Σπανούλης επισήμανε ότι «ποτέ δεν χάλασαν οι σχέσεις μας» χαρακτηρίζοντας τον Θανάση Γιαννακόπουλο ως «εξαιρετικό άνθρωπο και εξαιρετικό παράγοντα που βοήθησε τα μέγιστα το ελληνικό μπάσκετ».

«Αγαπούσε παθολογικά αυτο που έκανε και είχε μόνο φίλους. Ήταν τιμή μου που γνώρισα τον κύριο Θανάση και θέλω να πω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ποτέ δεν χάλασαν οι σχέσεις μας. Πάντα υπήρχε μια ιδιαίτερη αγάπη στο πρόσωπό μου από εκείνον και ένας τεράστιος σεβασμός από μένα προς το μέρος του. Αυτό έμεινε για πάντα μεταξύ μας και δεν θα αλλάξει ποτέ» συμπλήρωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Παρόντες για το τελευταίο αντίο στον Θανάση Γιαννακόπουλο ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Κώστης Μπακογιάννης, όλη η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, οι πρώην προπονητές της ομάδας Αργύρης Πεδουλάκης και Τσάβι Πασκουάλ, ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Δημήτρης Ιτούδης. ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, ο Παναγιώτης Γιαννάκης κ.α.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share