Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αεροσκάφη της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας πετούν από το πρωί πάνω από την Κύπρο!

Απονηώθηκαν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle και πετούν πάνω από την Πάφο!

26 Μαρτίου 2019 13:17
Αεροσκάφη της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας πετούν από το πρωί πάνω από την Κύπρο!

Στο πλαίσιο άσκησης των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων - Η Λευκωσία αποφασίζει να παραχωρήσει χώρο στη βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» για μόνιμο ελλιμενισμό γαλλικών πολεμικών πλοίων στην Κύπρο!

Μαχητικά αεροσκάφη Rafale της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας πετούν από το πρωί πάνω από την Πάφο στη Κύπρο, στο πλαίσιο άσκησης των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων.

Να σας θυμήσουμε ένα περιστατικό που προκάλεσαι Σοκ για την Πολεμική Αεροπορία- Αυτοκτόνησε 29χρονος αξιωματικός!

Τα αεροσκάφη απονηώνονται από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο.

Η γαλλική άσκηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με συμμετοχή και δυνάμεων της Κύπρου.

Πολύ σύντομα αναμένεται να γίνει εξαγγελία από τους προέδρους Εμανουέλ Μακρόν και Νίκο Αναστασιάδη για μόνιμη παρουσία πλοίων του γαλλικού στόλου στη Κύπρο, στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» η οποία αναβαθμίζεται.

Αεροσκάφη από τη Βενεζουέλα προσγειώθηκαν και σε Ηράκλειο-Καβάλα!

Όχι μόνο στην Αθήνα και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και στο Ηράκλειο και την Κρήτη έχουν προσγειωθεί το τελευταίο διάστημα αεροσκάφη της κρατικής υπηρεσίας πετρελαίου της Βενεζουέλας που τα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της χώρας δημιουργώντας νέα ερωτήματα για τις στενές επαφές της Αθήνας με το καθεστώς Μαδούρο.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο δύο ημέρες πριν την προσγείωση στην Αθήνα του αεροσκάφους με διακριτικά YV 2486 στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, στις 2 Μαρτίου, ένα άλλο αεροσκάφος της κρατικής υπηρεσίας πετρελαίου της Βενεζουέλας με διακριτικά YV 3360 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης.

Επιπλέον, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 13 Φεβρουαρίου, το ίδιο αεροσκάφος είχε προσγειωθεί πάλι στο Ηράκλειο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες στις 10 Νοεμβρίου 2018 το κυβερνητικό αεροσκάφος του Μαδούρο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας, προερχόμενο από το Μαρόκο.

«Το αεροσκάφος με διακριτικά YV 3360 έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές από τον ίδιο τον Νικολάς Μαδούρο, συγγενείς του αλλά και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησής του, όπως η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες, η οποία έχει μεταβεί με αυτό στην Τουρκία. Αυτές οι πτήσεις δεν ανακοινώνονται ποτέ από την κυβέρνηση, αποτελούν κρατικό μυστικό» υποστηρίζει στην εφημερίδα πολιτική πηγή από τη Βενεζουέλα.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι τους τελευταίους δέκα μήνες τουλάχιστον 8 αεροσκάφη της κυβέρνησης Μαδούρο έχουν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια με την επίσημη δικαιολογία σε αρκετές περιπτώσεις να είναι ο ανεφοδιασμός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share