Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Νήσος Μύκονος»: Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες!

Δίωρη καθυστέρηση!

25 Μαρτίου 2019 17:00
«Νήσος Μύκονος»: Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες!

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου «Νήσος Μύκονος» λόγω απώλειας της άγκυρας κάτι που τους ανάγκασε να έχουν δίωρη καθυστέρηση στο δρομολόγιο τους!

αλαιπωρία περίμενε τους 384 ετπιβάτες του επιβατηγού πλοίου «Νήσος Μύκονος» στο λιμάνι Καρλοβασίου στη Σάμο, καθώς έχασε τη μία από τις δύο του άγκυρες.

Το πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι μέχρι αποκαταστάσεως της βλάβης και απέπλευσε στις 16.15 με δίωρη καθυστέρηση για Φούρνους - Εύδηλο - Μύκονο - Σύρο - Πειραιά.

Δείτε ένα βίντεο που κόβει την ανάσα! Η προσπάθεια καπετάνιου να δέσει το πλοίο στην Σίφνο εν μέσω τρικυμίας!

Νορβηγία: Τέλος στην επιχείρηση εκκένωσης του κρουαζιερόπλοιου ρυμουλκείται πλέον σε ασφαλές λιμάνι

Τέλος στην επιχείρηση εκκένωσης του κρουαζιερόπλοιου, έχοντας ήδη μεταφέρει νωρίτερα με ελικόπτερα στη στεριά 479 ανθρώπους. Στο Viking Sky επέβαιναν 915 επιβάτες και 458 μέλη πληρώματος. Το κρουαζιερόπλοιο υπέστη μηχανική βλάβη ενώ έπλεε σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες- τα κύματα σύμφωνα με μαρτυρίες ξεπερνούσαν τα 7 μ.- σε περιοχή με επικίνδυνα νερά και πλήθος υφάλων, ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας.

Αρχικά το κρουαζιερόπλοιο σταθεροποιήθηκε χάρη στην επαναλειτουργία ενός εκ των μηχανών του και σταθεροποιήθηκε αγκυροβολώντας σε περιοχή σχεδόν δύο χιλιόμετρα από την παραλία. Αμέσως, οι αρχές ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου και μεταφοράς των επιβατών με πέντε ελικόπτερα, ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα μέσα σε αυτές τις κακές καιρικές συνθήκες, αλλά και με δεδομένο πως πολλοί επιβάτες είναι ηλικιωμένοι.

Το πρωί της Κυριακής, τέθηκαν σε λειτουργία τρεις από τις τέσσερις μηχανές του Viking Sky, το οποίο άρχισε να πλέει αργά προς το λιμάνι του Μόλντε, ενώ συνεχιζόταν η εκκένωση. Οι επιβάτες περίμεναν υπομονετικά να επιβιβαστούν στα ελικόπτερα, έχοντας ζήσει τις προηγούμενες ώρες στιγμές που σοκάρουν, καθώς το πλοίο όταν υπέστη τη βλάβη πήρε κλίση, τα έπιπλα έπεφταν από τη μια μεριά στην άλλη, ενώ πάνω στους επιβάτες έπεφταν φώτα και διακοσμητικά από την οροφή.

Πλέον, δύο ρυμουλκά- ένα μπροστά και το άλλο πίσω- ρυμουλκούν το κρουαζιερόπλοιο προς το λιμάνι του Μόλντε. Σύμφωνα με τους διασώστες, το κρουαζιερόπλοιο πρέπει να διανύσει σχεδόν 60 χλμ. πριν συναντήσει ήρεμα νερά.

«Τώρα έχουμε διακοπή της επιχείρησης εκκένωσης του πλοίου. Ο καπετάνιος ζήτησε να μην γίνει καμιά μεταφορά όσο το πλοίο ρυμουλκείται. Μόλις ολοκληρωθεί η ρυμούλκηση, ο καπετάνιος θα εκτιμήσει την κατάσταση για τυχόν επανάληψη της επιχείρησης μεταφοράς», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου διάσωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share