Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βαρεμένος: Τι λέει για τις αποδοκιμασίες και τα... μπουκάλια στη Μελβούρνη;

"Εκφράσεις που αρμόζουν σε υπόκοσμο..."

24 Μαρτίου 2019 14:49
Βαρεμένος: Τι λέει για τις αποδοκιμασίες και τα... μπουκάλια στη Μελβούρνη;

Σε μεμονωμένο περιστατικό, από μια χούφτα ανθρώπους, που φώναζαν σύνθημα των Χρυσαυγιτών, απέδωσε ο Γιώργος Βαρεμένος τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του, στη Μελβούρνη, μετά την παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

«Μια δράκα άνθρωποι προσπάθησαν να λερώσουν έναν ιερό χώρο, φωνάζοντας το φασιστικής έμπνευσης σύνθημα που ακούμε από Χρυσαυγίτες στην Ελλάδα για τους πολιτικούς», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΘΕΜΑ 104,6, αναφερόμενος στο σύνθημα «προδότες πολιτικοί». «Λίγα άτομα είπαν αυτές τις ακραίες εκφράσεις, ένα σύνθημα φασιστικό», δήλωσε ακόμη.

«Υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου που εκπροσωπούσα. Πολλοί ομογενείς μου ζήτησαν συγγνώμη για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό», συνέχισε ο κ. Βαρεμένος, που έκανε λόγο για «εκφράσεις που αρμόζουν σε υπόκοσμο».

Όταν του επισημάνθηκε για τις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών σχολίασε «Δεν μιλάω για τη διαφωνία, αυτή είναι σεβαστή. Είμαι διατεθειμένος να κάνω διάλογο οπουδήποτε».

Τέλος, ο κ. Βαρεμένος τόνισε πως δεν έφυγε... τρέχοντας από τον χώρο, αλλά ολοκλήρωσε την ομιλία του και αποχώρησε λίγα λεπτά αργότερα.

Ο κ. Βαρεμένος εξέδωσε και γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Με κατάπληξη διαπίστωσα σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης να σκιαγραφείται μια εικόνα για την παρουσία μου στις τελετές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θέλησε να δημιουργήσει ένας πυρήνας που δεν έχει σχέση με την πλειοψηφία της ομογένειας και που προσπάθησε να αμαυρώσει έναν ιερό χώρο με το γνωστό φασιστικό σύνθημα κατά των πολιτικών.


Δεν είμαι αφελής, αλλά και μέσα στο τοξικό κλίμα μιας στημμένης αθλιότητας πώς είναι δυνατόν να αναπαράγονται εκφράσεις χυδαιότητας και να επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος. Ενώ υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου τον οποίο εκπροσωπούσα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και τα αισθήματα ομοψυχίας της ελληνικής παροικίας τα οποία μου μετέφεραν πάρα πολλοί ζητώντας μου να προσπεράσω εκείνους που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα.

Είπα, λοιπόν, στην ομιλία μου ότι οι αγωνιστές του 1821 μας κατέλειπαν το ήθος του αγώνα για ελευθερία, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, και άφησαν το αιώνιο δίδαγμα ότι ο πραγματικός πατριωτισμός είναι συνδεδεμένος με ρίσκα και θυσίες, και δεν είναι λόγια ή κραυγές αλλά τρόπος και στάση ζωής. Επειδή απευθυνόμουν σε μια σημαντική ελληνική παροικία, υπενθύμισα ότι πριν το 1821 σε παροικίες του εξωτερικού άνθισε ο Διαφωτισμός και σφυρηλατήθηκε το εξεγερσιακό όραμα του Ρήγα Φεραίου για τη συνεργασία των λαών της Βαλκανικής ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Μεταφέρω -είπα- μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού, διότι ο διχασμός, όποτε επικράτησε, έβαλε σε κίνδυνο την επανάσταση του 1821. Μήνυμα, λοιπόν, ενότητας για μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς.

Αυτός -κατέληξα- είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το μεγάλο ορόσημο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 που θα γιορτάσουμε σε δύο χρόνια».

Χαμός με τον Βαρεμένο στη Μελβούρνη: Αποδοκιμασίες και... μπουκάλια στην παρέλαση! (video)

Με έντονες αποδοκιμασίες «υποδέχθηκαν» οι ομογενείς τον Γιώργο Βαρεμένο, που πήγε στη Μελβούρνη προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, την οποία παρακολούθησαν πολλοί ομογενείς, ξεκίνησε η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, τότε ξεκίνησαν οι αποδοκιμασίες, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον κ. Βαρεμένο «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες» και τον γιούχαραν.

Μάλιστα, κάποιος από τους πιο «θερμόαιμους» πέταξε και δύο μπουκάλια προς τον κ. Βαρεμένο, χωρίς αυτά να απειλήσουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ η ομιλία του ήταν πολύ δύσκολο να ακουστεί, λόγω των συνθημάτων. Λίγα λεπτά αργότερα, ενώ συνεχίζονταν οι αποδοκιμασίες, η ασφάλεια του κ. Βαρεμένου έκρινε ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τον χώρο, σύμφωνα με το ελληνικό πρόγραμμα του SBS.

Οι άγριες αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν και την ώρα που απομάκρυναν τον κ. Βαρεμένο από τον χώρο.

Η στιγμή που απομακρύνουν τον κ. Βαρεμένο από τον χώρο της παρέλασης.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share