Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Συνδικαλίστρια με τον ΣΥΡΙΖΑ η διευθύντρια των My Market!

...που έστειλε την επιστολή για τα χαμόγελα και τα 300 ευρώ!

24 Μαρτίου 2019 11:23
Συνδικαλίστρια με τον ΣΥΡΙΖΑ η διευθύντρια των My Market!

Συνεργαζόμενη συνδικαλίστρια με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ, είναι σύμφωνα με πληροφορίες η διευθύντρια του Μy Market που συνέταξε την επιστολή σοκ προς τους εργαζομένους των My Market με τα χαμόγελα και τα 300 ευρώ.

Μέτα το σάλο που ξεσήκωσε η επιλογή της Μυρσίνης Λοΐζου, η οποία όχι μόνο είχε κάνει φιλοτρομοκρατικές αναρτήσεις στο Facebook αλλά όπως αποκαλύφθηκε εισέπραττε επί σχεδόν 6 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον έχει να αντιμτωπίσει ένα άλλο πρόβλημα.

Το στέλεχος των My Market που συνέταξε την κατάπτυστη επιστολή προς τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης αλυσίδας των σούπερ μάρκετ με την οποία τους σύστηνε να χαμογελούν επειδή πληρώνονται, είναι συνδικαλίστρια συνεργαζόμενη με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ!

Το θέμα τέθηκε από τον επικεφαλής του ΠΑΜΕ Αλέκο Αρβανιτίδη, στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ενώ τη σχετική αναφορά επιβεβαίωσε με σχετική ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Μπέσης!

Ο κ. Μπέσης αναφέρει μάλιστα στην ανάρτησή του ότι το στέλεχος των My Market (η οποία εν συνεχεία απολύθηκε) παρέστη στο συνέδριο της ΓΣΕΕ το οποίο τελικά δεν έγινε λόγω των επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη συνδικαλίστρια, υπογράφοντας ως Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market, είχε ζητήσει από τους εργαζόμενους να χαμογελούν επειδή... «έχουν δουλειά».

Μάλιστα, απάντησε εκ των προτέρων σε όσους... θα γκρίνιαζαν επειδή παίρνουν 300 ευρώ, καθώς όπως είπε «πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο)»!

H επιστολή αυτή προκάλεσε σάλο αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και την οξύτατη αντίδραση κομμάτων.

My Market: Παραιτήθηκε και ο γενικός διευθυντής λειτουργίας!

Μετά την απόλυση της περιφερειακής διευθύντριας, ακολούθησε μία ακόμη ηχηρή αποχώρηση στην ηγεσία των My Market.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε το γραπτό κείμενο προς τους υπαλλήλους των καταστημάτων της περιοχής, παραιτήθηκε και ο γενικός διευθυντής λειτουργίας των καταστημάτων.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία αμέσως μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του κειμένου εξέδωσε ανακοίνωση, όπου έκανε λόγο για ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τη φιλοσοφία της, την κουλτούρα και τρόπο λειτουργίας της αλυσίδας και των 10.700 εργαζομένων της εταιρείας.

H εταιρεία διευκρίνισε παράλληλα πως είναι απόλυτα σύννομη με τις συλλογικές συμβάσεις και τόνισε μάλιστα πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι μισθοί είναι άνω αυτού που ορίζει ο νόμος ως βασικό.

Δικαιολόγησε μάλιστα την ύπαρξη κατηγορίας εργαζομένων με αμοιβή 300 ευρώ, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς πρόκειται για χαμηλά αμειβόμενους υπαλλήλους, των οποίων οι συμβάσεις προβλέπουν αυτό το ύψος των μισθών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share