Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νορβηγία:Εκκενώνεται ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο με 1.300 άτομα!

Τι συνέβη;

23 Μαρτίου 2019 19:01
Νορβηγία:Εκκενώνεται ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο με 1.300 άτομα!

Το Viking Sky υπέστη μηχανική βλάβη, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι - Αναφορές για πολλούς τραυματίες - Μέσω ελικοπτέρων μεταφέρονται οι επιβάτες. Επίσης αυτή είναι η προσπάθεια καπετάνιου να δέσει το πλοίο στην Σίφνο εν μέσω τρικυμίας!
Κρουαζιερόπλοιο υπέστη μηχανική βλάβη στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, και θα εκκενωθεί απο τους 1.300 επιβάτες του, ανακοίνωσε σήμερα η νορβηγική αστυνομία.

Η υπηρεσία θαλάσσιων διασώσεων της Νορβηγίας ανακοίνωσε πως το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky πλέει ακυβέρνητο προς τη στεριά και εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Το πλοίο ανήκει στην Viking Ocean Cruises, εταιρ εία του ομίλου Viking Cruises, ιδρυτής του οποίου είναι ο νορβηγός δισεκατομμυριούχος Τόρσταϊν Χάγκεν. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο μπορεί να φιλοξενήσει 930 επιβάτες.

Ακολουθεί βίντεο από το ακυβέρνητο πλοίο και την επιχείρηση διάσωσης:

В Норвегии заглох круизный лайнер Viking Sky / In Norway, the Viking Sky cruise ship has stalled
Ελικόπτερα και σκάφη κατευθύνονται προς την περιοχή και στην ξηρά ετοιμάζονται εγκαταστάσεις για να υποδεχθούν τους επιβάτες, πρόσθεσε η υπηρεσία διασώσεων.

Ο άνεμος πνέει με ταχύτητα 38 κόμβων, δήλωσε η αστυνομία στη νορβηγική εφημερίδα VG.

Σύμφωνα με αναφορές από επιβάτες του πλοίου, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, καθώς το πλοίο έχει ήδη πάρει κλίση, με τα κύματα να το χτυπούν στα πλαϊνά του.

Όπως ανέφεραν οι νορβηγικές αρχές, οι πρώτοι 100 επιβάτες μεταφέρθηκαν στη στεριά γύρω στις 17:30 ώρα Ελλάδος και από εκεί θα μετακινηθούν σε ένα κοντινό χωριό, προκειμένου να τους βοηθήσουν οι ειδικοί.

Δείτε το βίντεο:

Τραγικό περιστατικό στην Κόνιτσα: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε ανήλικους πρόσφυγες! - Τουλάχιστον ένας τραυματίας!


Κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων!
Ομάδα αγνώστου αριθμού κουκουλοφόρων επιτέθηκε και τραυμάτισε ανήλικους, ασυνόδευτους πρόσφυγες της Δομής Επείγουσας Φιλοξενίας της Άρσις – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, στην Κόνιτσα Ιωαννίνων την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η επίθεση εκδηλώθηκε βάσει σχεδίου, κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετείχαν προσφυγόπουλα.


Οι ίδιοι μάρτυρες δήλωσαν ότι ένας ανήλικος πρόσφυγας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο χέρι.

Η Κόνιτσα αποτελεί χώρο φιλοξενίας προσφύγων από το 2008, όταν υποδέχθηκε για πρώ-τη φορά ανήλικους πρόσφυγες.

Το 2016 ήταν η πρώτη πόλη στην περιοχή της Ηπείρου που φιλοξένησε επί δύο και πλέον χρόνια οικογένειες προερχόμενες από τη Συρία, το Ιράκ και άλλες εμπόλεμες περιοχές, με τους κατοίκους να καλωσορίζουν και να υποστηρίζουν τους πρόσφυγες.

Από τον περασμένο Νοέμβριο ανήλικοι, ασυνόδευτοι πρόσφυγες διαμένουν στη Δομή Επείγουσας Φιλοξενίας που διατηρούν στην Κόνιτσα η ΑΡΣΙΣ και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου.

«Καταδικάζουμε κάθε ρατσιστική και μισαλλόδοξη συμπεριφορά απέναντι στους αλλοδαπούς, δικαιούχους διεθνούς προστασίας που καταφεύγουν στη χώρα μας και μάλιστα τους πλέον ευάλωτους και αδύναμους όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι» ανέφερε η ΑΡΣΙΣ σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε:

«Καλούμε την τοπική κοινωνία να απομονώσει τέτοιου είδους συμπεριφορές και να συνεχίσει να στέκεται αρωγός στις δράσεις για τη φροντίδα και προστασία των ασυνόδευτων προσφύγων».

Γιατροί Xωρίς Σύνορα: Kαλούν τους Ευρωπαίους ηγέτες να βάλουν ένα τέλος στον εγκλωβισμό των προσφύγων!

Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» καλούν τους Ευρωπαίους ηγέτες να τερματίσουν «την επιζήμια πολιτική του εγκλωβισμού ανθρώπων στους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών».

Να φροντίσουν επίσης για την άμεση απομάκρυνση όλων των ευάλωτων, ειδικά των παιδιών, από αυτά τα σημεία σε ασφαλή στέγη στην ηπειρωτική χώρα ή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, τα τελευταία τρία χρόνια, η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει εγκλωβίσει χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά σε υπερπλήρεις χώρους που χαρακτηρίζονται από έλλειψη υγιεινής και ασφάλειας, απαράδεκτες συνθήκες και περιορισμένη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας τους και εκτεταμένη δυστυχία.

Ο επικεφαλής της αποστολής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην Ελλάδα, Εμανουέλ Γκουέ, χαρακτηρίζει τη χώρα «αποθήκη για τους άντρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που απέτυχε να προστατεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αυτό που άλλοτε χαρακτηριζόταν ως "προσφυγική κρίση" έχει δώσει τη θέση του σε αδικαιολόγητα επίπεδα ανθρώπινου πόνου στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα. Οι ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές συνεχίζουν να βλάπτουν την αξιοπρέπεια και την υγεία των ευάλωτων ατόμων, σε μια προσπάθεια προφανώς να αποτρέψουν τον ερχομό άλλων ανθρώπων. Η πολιτική αυτή είναι βάναυση, απάνθρωπη και κυνική και πρέπει να τερματιστεί», προσθέτει.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share