Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Πέθανε μωρό από τη γρίπη!

Κατέληξε στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν!

23 Μαρτίου 2019 16:03
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Πέθανε μωρό από τη γρίπη!

Δεν τα κατάφερε το 18 μηνών παιδάκι από τα Τρίκαλα που είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr το μόλις 18 μηνών παιδάκι (Θ.Π.) λύγισε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει παρά το ότι ηρωικά πάλεψε. Επίσης σύ,φωνα με την ΚΕΕΛΠΝΟ αυξήθηκαν οι νεκροί απο την γρίπη στους 122

Το παιδάκι είχε μεταφερθεί εσπευσμένα τα ξημερώματα της 2ας Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη και αφού νωρίτερα είχε μεταφερθεί από ιδιώτη παιδίατρο στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το βρέφος είχε βρεθεί θετικό στον ιό της γρίπης Η1Ν1.

Ο θάνατός του συγκλονίζει την πόλη.

Ρουμανία: Aυξάνονται οι νεκροί απο την γρίπη- Ανήλθαν στους 177!


Τα τελευταία τρία θύματα είναι ένας άντρας ηλικίας 90 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 82 και 47 ετών!
Στους 177 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων από τη γρίπη στη Ρουμανία, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης και Ελέγχου Μεταδοτικών Νοσημάτων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Τα τελευταία τρία θύματα είναι ένας άντρας ηλικίας 90 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 82 και 47 ετών, αντίστοιχα. Τα τρία θύματα είχαν ιατρικό ιστορικό και δεν είχαν κάνει αντιγριπικό εμβόλιο.
Πριν λίγο καιρό βρισκόταν Σε κρίσιμη κατάσταση 50χρονος Κρητικός, που είχε εμβολιαστεί!

Οι ρουμανικές αρχές παραμένουν από τα μέσα Ιανουαρίου σε κατάσταση συναγερμού, καθώς, παρά τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας που λαμβάνονται, ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται.

Επίσης, συνιστούν στους πολίτες που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν, έστω κι αν ο χειμώνας έχει παρέλθει, καθώς η επιδημία της γρίπης παραμένει σε έξαρση.

Καλαμάτα: 19 κρούσματα από τη γρίπη -Δύο ασθενείς στην εντατική!
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας νοσηλεύονται αυτή την περίοδο δύο άτομα που έχουν προσβληθεί από γρίπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της νοσηλευτικής μονάδας.

Μόνο το Φεβρουάριο από το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 19 κρούσματα και σύμφωνα με τις προβλέψεις και των ειδικών, θα αυξηθούν την προσεχή περίοδο, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους.

Όπως είχε ανακοινωθεί από το νοσοκομείο στις αρχές Φεβρουαρίου, από τον Οκτώβριο του 2018 είχαν σταλεί στο Ινστιτούτο «Παστέρ» για εξέταση 42 δείγματα. Απ’ αυτά θετικά στον ιό H1N1 ήταν τα εννέα, εκ των οποίων τα πέντε μέσα στο Φεβρουάριο. Από τότε μέχρι χθες από το νοσοκομείο επιβεβαιώθηκαν άλλα 14 κρούσματα μέσα στο Φεβρουάριο, φτάνοντας έτσι μόνο για τον τρέχοντα μήνα τα 19. Τα 17 κρούσματα νοσηλεύθηκαν στις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου, ενώ για δύο από αυτά έχει απαιτηθεί νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω επιπλοκών.
Για τα 19 αυτά περιστατικά το αρμόδιο τμήμα του νοσοκομείου έχει ενημερώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά από το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η οποία εξακολουθεί να μη γνωρίζει κανένα κρούσμα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share