Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φυλακές Κορυδαλλού: Κρατούμενοι κάνουν γλέντια με ποτά και λεφτά και κάνουν ζωντανή μετάδοση!

Διαμένουν σε κελιά-σουίτες με ηλεκτρικές συσκευές πετούν επιδεικτικά χαρτονομίσματα!

23 Μαρτίου 2019 15:03
Φυλακές Κορυδαλλού: Κρατούμενοι κάνουν γλέντια με ποτά και λεφτά και κάνουν ζωντανή μετάδοση!

Αλβανοί κρατούμενοι που διαμένουν σε κελιά-σουίτες με μεγάλες δορυφορικές τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές πετούν επιδεικτικά σαν χαρτοπόλεμο, χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Πριν λίγες μέρες μάλιστα νεκρός βρέθηκε κρατούμενος στις ίδιες Φυλακές!

Μάλιστα στο «διαμέρισμα» εντός της φυλακής δίνει παρόν και μία… γάτα, για να ολοκληρωθεί η ειδυλλιακή εικόνα. Κι όλα αυτά ενώ μπροστά τους οι κρατούμενοι έχουν πολλά μπουκάλια αλκοόλ, μεγάλο αριθμό κινητών μέσω των οποίων προχωρούν σε βιντεοκλήσεις με ομοεθνείς τους σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Με τους συνομιλητές τους να τους συστήνουν «να απολαύσουν την βίλα τους».

Ένα εντυπωσιακό βίντεο διαρκείας περίπου 11 λεπτών όπου καταγράφεται «γιορτινό πάρτι» μέσα από κελί των φυλακών Κορυδαλλού από Αλβανούς μεγαλοποινικούς έχει αναρτηθεί -από τους ίδιους τους κρατουμένους ή φίλους τους- τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο

Ενα οπτικό υλικό που αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ασυδοσία που υπάρχει στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας (πέρα από ρεπορτάζ ή κατά καιρούς καταγγελίες) και εκθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Με πολλούς κρατουμένους να απολαμβάνουν προνόμια και ανέσεις που θα ζήλευε κι ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών Ελ Τσάπο.

Την ώρα που οι διωκτικές υπηρεσίες προσπαθούν να περιορίσουν τη δράση της επονομαζόμενης «μαφίας του Κορυδαλλού» από την οποία εκπορεύονται δολοφονικές επιθέσεις κι εκβιάσεις, στο υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται ότι έχουν άλλες θεωρήσεις. Κι έτσι οι ίδιοι οι κρατούμενοι αναρτούν το συγκεκριμένο-επιδεικτικό βίντεο με το γλέντι τους, που συνοδεύεται από διθυραμβικά σχόλια για τις ανέσεις και τα προνόμια που έχουν εντός των φυλακών Κορυδαλλού.

Κι ανάμεσα σε αυτά κάθε είδος συσκευής επικοινωνίας με άτομα εκτός φυλακής όπου ίσως σε ορισμένες σχετικές συνομιλίες οργανώνονται εγκληματικές επιθέσεις αν μάλιστα συνεκτιμήσει κανείς την επίδειξη πλούτου στην οποία προχωρούν οι αλλοδαποί κρατούμενοι. Με σημαντικό κίνδυνο – όπως αναφέρουν αστυνομικοί- για τη δημόσια ασφάλεια. Σε μια κατάσταση που υποτίθεται ότι δεν βλέπουν και παρατηρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και διαλανθάνει ελαφρώς της προσοχής τους από τους…εξονυχιστικούς ελέγχους!
Οπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ «αυτό το βίντεο δίνει ίσως μια δημόσια εξήγηση στα δεκάδες αιματηρά περιστατικά που συμβαίνουν στον Κορυδαλλό αφού οι κρατούμενοι μόνο τανκ δεν έχουν στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ πολλές φορές προκαλούν επεισόδια όταν δίνεται εντολή να μεταβούν σε άλλη φυλακή όπου μπορεί να νοιώσουν λίγο πιο «περιορισμένοι»».

Δείτε το βίντεο:

Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού!

Τι συνέβη;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιματηρή συμπλοκή έγινε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, με «πρωταγωνιστές» Γεωργιανούς κρατουμένους.
'Ενας νεκρός και οκτώ τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός συμπλοκής κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιματηρή συμπλοκή έγινε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταξύ κρατουμένων και είχε ως κατάληξη να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι οκτώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμπλοκή έγινε μεταξύ Γεωργιανών.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησαν οι συμπλοκές ούτε η κατάσταση των τραυματιών.

Ασθενοφόρα μπήκαν στις φυλακές, για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share