Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Kρήτη: Mέχρι το βράδυ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μετά την έκρηξη στη ΔΕΗ!

Προβλήματα από το μπλακ άουτ σχεδόν σε ολόκληρο το νησί

22 Μαρτίου 2019 15:48
Kρήτη: Mέχρι το βράδυ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μετά την έκρηξη στη ΔΕΗ!

Στο «σκοτάδι» βυθίστηκε σχεδόν ολόκληρη η Κρήτη μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε υποσταθμό της ΔΕΗ στα Λινοπεράσματα Ηρακλείου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αφήνοντας χωρίς ρεύμα τους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνης, καθώς και περιοχές του Λασιθίου και των Χανίων.

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το βράδυ.

Ειδικότερα, στον νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με πληροφορίες το ρεύμα έχει επανέλθει στην Βιομηχανική Περιοχή, στη Νέα Αλικαρνασσό και στις Πατέλες και στο κέντρο της πόλης.

Γενικο μπλακ άουτ - Συναγερμός στο εργοστασιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά σε ικανοποιητικό βαθμό. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς θα έχει αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες 2.30 ώρες.

Πάντως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά τη διακοπή ρεύματος, χρειάστηκε να παρέμβει σε αρκετές περιπτώσεις πολιτών που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ.

Τα φανάρια σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες του νομού Ηρακλείου δεν λειτουργούσαν με αποτέλεσμα στα περισσότερα σημεία να έχει προκληθεί ένα τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο

Φωτιά σε ασανσέρ κλινικής του Ηρακλείου από βραχυκύκλωμα

Η μεγάλη έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ προκάλεσε και βραχυκύκλωμα σε γεννήτρια σε κλινική του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βραχυκύκλωμα δημιούργησε μία μικρής έντασης φωτιάς στο ασανσέρ της κλινικής την ώρα που βρισκόταν μέσα άτομα.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής που απεγκλώβισε τα άτομα ενώ έσβησε γρήγορα την εστία φωτιάς η οποία ευτυχώς δεν επεκτάθηκε.

Χωρίς ρεύμα όλη η Κρήτη


TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share