Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Kρήτη: Mέχρι το βράδυ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μετά την έκρηξη στη ΔΕΗ!

Προβλήματα από το μπλακ άουτ σχεδόν σε ολόκληρο το νησί

22 Μαρτίου 2019 15:48
Kρήτη: Mέχρι το βράδυ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μετά την έκρηξη στη ΔΕΗ!

Στο «σκοτάδι» βυθίστηκε σχεδόν ολόκληρη η Κρήτη μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε υποσταθμό της ΔΕΗ στα Λινοπεράσματα Ηρακλείου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αφήνοντας χωρίς ρεύμα τους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνης, καθώς και περιοχές του Λασιθίου και των Χανίων.

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το βράδυ.

Ειδικότερα, στον νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με πληροφορίες το ρεύμα έχει επανέλθει στην Βιομηχανική Περιοχή, στη Νέα Αλικαρνασσό και στις Πατέλες και στο κέντρο της πόλης.

Γενικο μπλακ άουτ - Συναγερμός στο εργοστασιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα

Mέχρι το βράδυ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά σε ικανοποιητικό βαθμό. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς θα έχει αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες 2.30 ώρες.

Πάντως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά τη διακοπή ρεύματος, χρειάστηκε να παρέμβει σε αρκετές περιπτώσεις πολιτών που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ.

Τα φανάρια σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες του νομού Ηρακλείου δεν λειτουργούσαν με αποτέλεσμα στα περισσότερα σημεία να έχει προκληθεί ένα τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο

Φωτιά σε ασανσέρ κλινικής του Ηρακλείου από βραχυκύκλωμα

Mέχρι το βράδυ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Η μεγάλη έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ προκάλεσε και βραχυκύκλωμα σε γεννήτρια σε κλινική του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βραχυκύκλωμα δημιούργησε μία μικρής έντασης φωτιάς στο ασανσέρ της κλινικής την ώρα που βρισκόταν μέσα άτομα.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής που απεγκλώβισε τα άτομα ενώ έσβησε γρήγορα την εστία φωτιάς η οποία ευτυχώς δεν επεκτάθηκε.

Χωρίς ρεύμα όλη η Κρήτη


Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στο Ρέθυμνο

Αποκαθίσταται σταδιακά η παροχή ρεύματος στο νομό Ρεθύμνου, με πρώτες παροχές την πόλη και το Δήμο Ρεθύμνης, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχουν αναφερθεί ζημιές ή σοβαρά προβλήματα από τη διακοπή του ρεύματος λόγω του γενικού μπλακ άουτ.

Αμέσως μετά την πλήρη ηλεκτροδότηση θα ελεγχθούν αντλιοστάσια και μηχανισμοί που βοηθούν στην καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία του νομού, ενώ απο πλευράς του ΕΚΑΒ δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα με πολίτες οι οποίοι να χρειάζονται μηχανήματα υποστήριξης, όπως για παράδειγμα οξυγόνο και βηματοδότες.
Αναστάτωση και σε Χανιά - Λασίθι

Στα Χανιά, το ρεύμα κόπηκε στις 12:05 προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης καθώς τα φανάρια τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σταδιακά αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στα Χανιά, μέσω του σταθμού παραγωγής στην Ξυλοκαμάρα.

Mέχρι το βράδυ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ λόγω της διακοπής.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ Κρήτης, από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης δεν αναφέρθηκαν προβλήματα με πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ωστόσο, μονάδες του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου αν χρειαστεί να παράσχουν κάθε βοήθεια κυρίως σε ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

Ακόμη, στην Ιεράπετρα για περισσότερα απο 45 λεπτά, υπήρξε διακοπή στην ηλεκτροδότηση, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στη Σητεία.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Στο σημείο έσπευσαν δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες, ολόκληρη η 3η ΕΜΑΚ, δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η Πυροσβεστική ανέφερε ότι η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share