Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μυρσίνη Λοΐζου: Εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της!

Αποκάλυψη βόμβα!

22 Μαρτίου 2019 10:28
Μυρσίνη Λοΐζου: Εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της!

Ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη φαίνεται ότι έχει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές Μυρσίνη Λοΐζου, με την οποία ήδη έχει προκληθεί σάλος, λόγω των φιλο-τρομοκρατικών της απόψεων.

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος σήμερα αποκαλύπτει ότι η Μυρσίνη Λοϊζου έχει καταδικαστεί για παράνομη είσπραξη σύνταξης. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η εν λόγω εφημερίδα, η Μυρσίνη Λοΐζου «επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και υπάρχει και άλλος ανοιχτός λογαριασμός με τη Δικαιοσύνη. Λίγες ημέρες πριν δώσει τη μάχη για την Ευρωβουλή, στις 14 Μαΐου, η Μυρσίνη Λοΐζου θα κληθεί στο Δικαστήριο προκειμένου να δικαστεί για χρέη προς το Δημόσιο κατ΄ εξακολούθηση.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2019, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη της Μυρσίνης Λοΐζου, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη. Τελικά η νέα δικάσιμος ορίστηκε μόλις 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Εφόσον ισχύουν οι αποκαλύψεις του «Φιλελεύθερου», είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός βρίσκονται εκτεθειμένοι καθώς η Μυρσίνη Λοΐζου υπήρξε κεντρική επιλογή τους για τις Ευρωεκλογές 2019.

Μυρσίνη Λοΐζου: Θα πάθετε πλάκα με το επάγγελμα της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για τρομοκρατία και σκατόψυχους!

Η Μυρσίνη Λοΐζου ήταν ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις ευρωεκλογές, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Μοναχοκόρη του συνθέτη Μάνου Λοΐζου και της συγγραφέως Μάρως Λήμνου, η Μυρσίνη Λοΐζου είναι γραφίστρια και διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Το 2011 είχε απασχολήσει την επικαιρότητα, όταν με επιστολή της ζητούσε από το ΠΑΣΟΚ να σταματήσει να χρησιμοποιεί το τραγούδι «Καλημέρα ήλιε», στις κομματικές εκδηλώσεις του, κάτι που τελικά έγινε.

Σε ανάρτησή της, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στις ευρωεκλογές, η Μυρσίνη Λοΐζου τονίζει ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε θέλει να γίνει.

«Μου είναι δύσκολο να εξηγήσω το πώς και το γιατί. Μου έγινε μια πρόταση, θεωρώ πολύ τιμητική, και αποφάσισα να δεχτώ. Θα είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την υπόθεση της ΑΕΠΙ, για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, είδα από κοντά πώς υλοποιείται ένα σχέδιο όταν το έχουν καταρτίσει άνθρωποι με όραμα και μεθοδικότητα.

Πώς όταν υπάρχει αφοσίωση μπορεί να λυθεί και ο πιο δύσκολος γόρδιος δεσμός», αναφέρει στην ανάρτησή της στο Facebook, εξηγώντας την απόφασή της να ασχοληθεί με την πολιτική και να δεχθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με την υποψηφιότητα μου, μου δίνεται η ευκαιρία να αποδείξω στον εαυτό μου ότι το όνειρο μπορεί να είναι πιο κοντά από ό,τι έχεις φανταστεί. Ή μια εντελώς άλλη διαδρομή. Μπαίνω σε αυτόν τον αγώνα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλά και με αθωότητα για την πολιτική. Ελπίζω να τα καταφέρω.

Γιατί ο πολιτισμός, τα πνευματικά δικαιώματα, η μάχη κατά του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ακροδεξιάς, που σηκώνει κεφάλι σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανέκαθεν με απασχολούσαν και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να υπερασπιστώ τις αρχές μου και σε ένα άλλο πεδίο», επισημαίνει ακόμη.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε θέλω να γίνω. Θα συνεχίσω να είμαι η Μυρσίνη που ποστάρει φωτογραφίες στο facebook και την συγκινεί η μουσική και η φύση.

Όμως κομμάτι του εαυτού μου ήταν επίσης, πάντα να στέκομαι δίπλα σε όσους χρειάζονται φωνή, ειδικά στα χρόνια της κρίσης.

Και τώρα που μπορώ να διεκδικήσω ένα καλύτερο παρόν και ένα πιο όμορφο μέλλον για την κόρη μου και τους ανθρώπους που ζούνε σε αυτόν τον τόπο, νιώθω την ανάγκη να το κάνω.

Εύχομαι να σας έχω δίπλα μου και σε αυτό το ταξίδι», καταλήγει.

Το Βιογραφικό Μυρσίνης Λοΐζου

«Με λένε Μυρσίνη Λοΐζου και γεννήθηκα τον Αύγουστο του 1966 στην Αθήνα. Μητέρα μου είναι η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μάρω Λοΐζου και πατέρας μου ο μουσικοσυνθέτης Μάνος Λοΐζος.

Πήγα σχολείο στο Χολαργό και συνέχισα στη Βακαλό, όπου σπούδασα γραφίστρια. Ασχολήθηκα με το graphic design αλλά και με τις πωλήσεις σε διάφορες εταιρίες web development.

Το 2004 ήρθε στον κόσμο η κόρη μου Εμμανουέλα. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχω ενεργά μαζί με δημιουργούς του καλλιτεχνικού χώρου στη διαμόρφωση ενός καλύτερου και δικαιότερου πλαισίου για τα πνευματικά δικαιώματα, κάτι που πάντα με ενδιέφερε, καθώς στη χώρα μας δημιουργοί και κληρονόμοι ήμασταν σε καθεστώς ομηρίας σε μία μονοπωλιακή εταιρεία, την ΑΕΠΙ, έως το 2018, όταν και καταφέραμε να γίνει ανάκληση της λειτουργίας της.

Το καλοκαίρι του 2018 δημιουργήθηκε ο νέος φορέας διαχείρισης δικαιωμάτων, η ΕΥΕΔ, ένα συνεταιριστικό σχήμα, βάσει διεθνών προτύπων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share