Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ένοπλες Δυνάμεις: Στέλνουν μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας στην Άγκυρα!

Απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα με την άσκηση «Αστραπή»!

21 Μαρτίου 2019 19:59
Ένοπλες Δυνάμεις: Στέλνουν μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας στην Άγκυρα!

Την εντολή διεξαγωγής της άσκησης έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστου Χριστοδούλου!
Την ώρα που η τουρκική κυβερνηση συντηρεί το κλίμα έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και εκτοξεύει ευθείες απειλές για τις έρευνες των υδρογονανθράκων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στέλνουν μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας στην Άγκυρα.

Να σας θυμήσουμε την Τουρκική πρόκληση όπου Toύρκοι δύτες του πολεμικού ναυτικού φωτογραφήθηκαν στον βυθό της Σούδας με την τουρκική σημαία!

Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου θα διεξαχθεί στο Αιγαίο η διακλαδική άσκηση «Αστραπή».

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν μονάδες της Αεροπορίας του Πολεμικού Ναυτικού και οι ταχυκίνητες μονάδες του στρατού ξηράς.

Απίστευτη Τουρκική πρόκληση απο την Άγκυρα: «Αναγνωρίζουμε μόνο 6 ν.μ. εναέριο χώρο στην Ελλάδα»!

Με νέα πρόκληση απάντησε η Αγκυρα στην ανακοίνωση-διαμαρτυρία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τις δηλώσεις Ερντογάν και τις παράνομες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χακίμ Ακσόι χαρακτηρίζει «αδιανόητη» και «παράξενη» την ανακοίνωση της Αθήνας. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι τα τουρκικά αεροσκάφη δεν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο όταν πετούν εντός των 10 ναυτικών μιλίων έως και τα 6 ν.μ. καθώς είναι «διεθνής και όχι ελληνικός» εναέριος χώρος. Η Αγκυρα, επαναφέρει έτσι την πάγια τουρκική θέση ότι ο εναέριος χώρος της Ελλάδας περιορίζεται στα 6 ν.μ. όσο και τα χωρικά ύδατα.


«Η ανακοίνωση που έγινε σήμερα από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στο Αιγαίο ήταν αδιανόητη και παράξενη, λόγω του χρόνου που γίνεται και του περιεχομένου της. Η Τουρκία έχει τη θέση ότι η ελεύθερη χρήση του διεθνούς εναέριου χώρου στο Αιγαίο δεν θα πρέπει να αποτελεί επίμαχο ζήτημα μεταξύ των δύο χωρών. Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι έχει 10 μίλια εναέριου χώρου πέραν των 6 μιλίων των χωρικών υδάτων, σε σαφή αντίφαση με το διεθνές δίκαιο. Αυτή η υπόθεση, που η Ελλάδα αντιλαμβάνεται ως απειλή τις πτήσεις της Τουρκίας, οι οποίες είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο, και τις παρουσιάζει ως παραβιάσεις, δεν είναι σε καμία περίπτωση συμβατή με την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και τις σχέσεις καλής γειτονίας» αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share