Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Αμετανόητος ο Ερντογάν: Έδειξε για δεύτερη φορά το βίντεο απο την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία!

Επικρίσεις εις βάρος του Τούρκου προέδρου για την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας με τους 50 νεκρούς!

21 Μαρτίου 2019 18:53
Αμετανόητος ο Ερντογάν: Έδειξε για δεύτερη φορά το βίντεο απο την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόβαλε, για μία ακόμη φορά, σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο Εσκισεχίρ, πλάνα από το βίντεο του μακελειού σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία, παρά τις σφοδρές επικρίσεις που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του για την πολιτική εκμετάλλευση της πολύνεκρης επίθεσης.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εσκισεχίρ (βορειοδυτικά) ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου στην Τουρκία, ο Ερντογάν πρόβαλε σε μια γιγαντοοθόνη αποσπάσματα του βίντεο που τράβηξε ο δράστης, ενώ έσπερνε τον θάνατο, σκοτώνοντας 50 ανθρώπους στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Αμετανόητος ο Έρντογαν: Έδειξε για δεύτερη φορά το βίντεο απο την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία!

Να σας θυμήσουμε οτι Νέα Ζηλανδία είχε Ζητήσει εξηγήσεις απο τον Ερντογάν για τις δηλώσεις του!

Στα αποσπάσματα αυτά, τα οποία έχει ήδη δείξει ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια προεκλογικών συγκεντρώσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο, διακρίνεται ο ένοπλος να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον πιστών στην είσοδο ενός τεμένους, κατόπιν να ανοίγει πυρ στο εσωτερικό του χώρου λατρείας.

Επιπλέον, πρόβαλε αποσπάσματα του «μανιφέστου» που δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ο δράστης, προτού καταφερθεί εναντίον του βασικού πολιτικού αντιπάλου του, του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο συνέκρινε με έναν Αυστραλό γερουσιαστή, που συνέδεσε το μακελειό με τη μετανάστευση.

Την ώρα που οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να περιορίσουν τη διάδοση του βίντεο, τα αποσπάσματα μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τα ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορηθεί για την πολιτική εκμετάλλευση της επίθεσης από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, υπήκοος της οποίας είναι ο δράστης του μακελειού στο Κράιστσερτς.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Αδιανόητο- Έδειξε το βίντεο απο το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία σε συγκέντρωση του!

Τουρκική πηγή ασφαλείας ανέφερε ο Τάραντ ταξίδεψε δύο φορές στην Τουρκία το 2016, για μια εβδομάδα τον Μάρτιο και περισσότερο από ένα μήνα τον Σεπτέμβριο
«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το όραμα του φονιά,κερδίζει έδαφος στη Δύση σαν ένας καρκίνος», είπε ο τούρκος πρόεδρος
Όλα τα… μέσα χρησιμοποιεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να πείσει ότι η Τουρκία είναι στόχος και δεν τη θέλουν στην Ευρώπη. Σε μια προεκλογική του συγκέντρωση το Σάββατο έδειξε εικόνες του βίντεο της πολύνεκρης επίθεσης σε τεμένη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας,δηλώνοντας ότι ο φερόμενος δράστης απειλούσε τους τούρκους μουσουλμάνους.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι ο φερόμενος δράστης του μακελειού της Παρασκευής με τουλάχιστον 50 νεκρούς, ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ, είχε επισκεφτεί δύο φορές την Τουρκία και είχε απειλήσει ότι οι Τούρκοι δεν έχουν καμία θέση στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι οι τουρκικές αρχές ερευνούν τις επισκέψεις του υπόπτου και τις επαφές του.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν :Αδιανόητο- Έδειξε το βίντεο απο το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία σε συγκέντρωση του!

Στην προεκλογική του συγκέντρωση ο τούρκος πρόεδρος έδειξε σε μια μεγάλη οθόνη ένα βίντεο που περιελάμβανε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη και αλλοιωμένες εικόνες από το οπτικοακουστικό υλικό που κινηματογράφησε ο Τάραντ κατά τη στιγμή των πυροβολισμών του προς το πλήθος πιστών στα τεμένη.

«Δεν θέλουμε να δούμε ξανά μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο», είπε ο Ερντογάν στους υποστηρικτές του, αναφέροντας ότι ο δράστης είχε πει ότι θέλει οι Τούρκοι μουσουλμάνοι να απομακρυνθούν από την αποκαλούμενη Ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας.

«Το μοχθηρό άτομο που σκότωσε 49 ομόπιστους μας λέει ότι μπορούμε να κατοικούμε στην Ανατολική πλευρά, δεν μπορούμε να περάσουμε στην ευρωπαϊκή πλευρά. Ποιός νομίζεις ότι είσαι;», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μια ανώτερη τουρκική πηγή ασφαλείας τόνισε ο Τάραντ ταξίδεψε δύο φορές στην Τουρκία το 2016, για μια εβδομάδα τον Μάρτιο και περισσότερο από ένα μήνα τον Σεπτέμβριο. Οι τουρκικές αρχές διεξάγουν έρευνες για τους λόγους των επισκέψεών του.

Λίγο μετά την επίθεση, την Παρασκευή ο τούρκος πρόεδρος καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση, δηλώνοντας ότι αυτή είναι «ένα νέο παράδειγμα της αύξησης του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας».

«Με αυτή την επίθεση, η εχθρότητα εναντίον του ισλάμ,ξεπέρασε τα όρια της ατομικής παρενόχλησης για να φθάσει στο επίπεδο ενός μαζικού φονικού», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη. «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το όραμα του φονιά , κερδίζει έδαφος στη Δύση σαν ένας καρκίνος».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share