Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

25 χρόνια φυλακή για τους ληστές που είχαν "σιδερώσει" την ηλικιωμένη στην Κυψέλη!

Καταπέλτης!

21 Μαρτίου 2019 15:12
25 χρόνια φυλακή για τους ληστές που είχαν

Η υπόθεσή της είχε σοκάρει σοκάρει το Πανελλήνιο και πλέον ήρθε και η απόφαση καταπέλτης!

Ποινές κάθειρξης 25 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους πέντε από τους επτά κατηγορούμενους για σωρεία κλοπών και ληστειών. Μία από αυτές ήταν πριν ενάμιση χρόνο σε βάρος 85χρονης στην Κυψέλη, την οποία βασάνισαν και έκαψαν με σίδερο για να τους δώσει τα χρήματά της. Το δικαστήριο επέβαλε, επίσης, φυλάκιση τριών ετών στους άλλους δύο κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για συμμορία.

Ποια η απόφαση του δικαστηρίου

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση, που ζήτησε την ενοχή των πέντε βασικών κατηγορουμένων, καθώς και ενός ακόμα που φυγοδικεί, για σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας, ληστείες, συμμορία και ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι γεωργιανής καταγωγής κατηγορούμενοι πραγματοποίησαν 32 κλοπές και 3 ληστείες «μία, δε, από αυτές τη διέπραξαν με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος της ηλικιωμένης που αρνήθηκε να τους πει πού είναι τα χρήματα». Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως «δεν ενδιαφέρει ποιος σήκωσε το σίδερο και χτύπησε τη γυναίκα. Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη, γιατί έβλεπαν τα βασανιστήρια και δεν έκαναν τίποτα». Για τους άλλους δύο κατηγορουμένους είχε εκφράσει αμφιβολίες, προτείνοντας να καταδικαστούν μόνο για το αδίκημα της συμμορίας.

Οι πέντε καταδικασθέντες σε κάθειρξη θα οδηγηθούν στις φυλακές, καθώς το δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει δυνατότητα αναστολής στην έφεση, ενώ δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Kύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Ο εισαγγελέας προτίνει την πλήρη απαλλαγή του παρουσιαστή και της ηθοποιού!

Πριν την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του κυκλώματος κοκαϊνης και της διακίνησης στους χώρους γνωστού μπαρ-εστιατορίου στο Κολωνάκιεισέρχεται η δίκη, μετά την πρόταση που υπέβαλε σήμερα η εισαγγελέας έδρας για τους συνολικά 27 κατηγορούμενους.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο την πλήρη απαλλαγή των τεσσάρων μετόχων του καταστήματος, μεταξύ των οποίων γνωστός παρουσιαστής και γνωστή ηθοποιός, και την ενοχή των υπολοίπων 23 με ευνοϊκή μετατροπή του κατηγορητηρίου. Κατά την κρίση της, «υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν οι τέσσερις μέτοχοι ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους».

Για τον πέμπτο μέτοχο, 55χρονο επιχειρηματία, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία, κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών.

Η κρίση της εισαγγελικής λειτουργού για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, θαμώνες του καταστήματος, ανάμεσα στους οποίους και γνωστοί στον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό χώρο, είναι πως πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι για κατοχή ναρκωτικών προς ιδία χρήση κατά μετατροπή της κατοχής προς διακίνηση. «Τα πρόσωπα αυτά δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες, αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ιδίαν χρήση», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ζήτησε για όσους κατηγορούμενους προέβαλλαν ισχυρισμούς τοξικοεξάρτησης και προσκόμισαν αποδεικτικά έγγραφα, να γίνουν αποδεκτοί από το δικαστήριο.

Τέλος, η εισαγγελέας προσδιόρισε το όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση κοκαϊνης σε ποσό μικρότερο των 75.000 ευρώ, αντί για μεγαλύτερο που δέχεται το κατηγορητήριο. Η εισαγγελική εισήγηση αφορά την απάλειψη της επιβαρυντικής, για την επιμέτρηση ποινών, διακεκριμένης περίπτωσης της τέλεσης του αδικήματος διακίνησης ναρκωτικών «κατ' επάγγελμα», που αποδίδεται όταν το όφελος προσδιορίζεται σε ποσό πάνω από τις 75.000 ευρώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου, που εκδικάζει την υπόθεση από τον περασμένο Δεκέμβριο, θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share