Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Kύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Ο εισαγγελέας προτείνει την πλήρη απαλλαγή του παρουσιαστή και της ηθοποιού!

Στην τελική ευθεία...

21 Μαρτίου 2019 14:43
Kύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Ο εισαγγελέας προτείνει την πλήρη απαλλαγή του παρουσιαστή και της ηθοποιού!

Πριν την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του κυκλώματος κοκαϊνης και της διακίνησης στους χώρους γνωστού μπαρ-εστιατορίου στο Κολωνάκι εισέρχεται η δίκη, μετά την πρόταση που υπέβαλε σήμερα η εισαγγελέας έδρας για τους συνολικά 27 κατηγορούμενους.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο την πλήρη απαλλαγή των τεσσάρων μετόχων του καταστήματος, μεταξύ των οποίων γνωστός παρουσιαστής και γνωστή ηθοποιός, και την ενοχή των υπολοίπων 23 με ευνοϊκή μετατροπή του κατηγορητηρίου. Κατά την κρίση της, «υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν οι τέσσερις μέτοχοι ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους». Χριστίνα Παππά: Το κύκλωμα κοκαΐνης και η αποκάλυψη της! Είναι κι εκείνη μέσα; "Πονάω πολύ..."


Για τον πέμπτο μέτοχο, 55χρονο επιχειρηματία, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία, κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών.

Η κρίση της εισαγγελικής λειτουργού για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, θαμώνες του καταστήματος, ανάμεσα στους οποίους και γνωστοί στον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό χώρο, είναι πως πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι για κατοχή ναρκωτικών προς ιδία χρήση κατά μετατροπή της κατοχής προς διακίνηση. «Τα πρόσωπα αυτά δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες, αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ιδίαν χρήση», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ζήτησε για όσους κατηγορούμενους προέβαλλαν ισχυρισμούς τοξικοεξάρτησης και προσκόμισαν αποδεικτικά έγγραφα, να γίνουν αποδεκτοί από το δικαστήριο.

Τέλος, η εισαγγελέας προσδιόρισε το όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση κοκαϊνης σε ποσό μικρότερο των 75.000 ευρώ, αντί για μεγαλύτερο που δέχεται το κατηγορητήριο. Η εισαγγελική εισήγηση αφορά την απάλειψη της επιβαρυντικής, για την επιμέτρηση ποινών, διακεκριμένης περίπτωσης της τέλεσης του αδικήματος διακίνησης ναρκωτικών «κατ' επάγγελμα», που αποδίδεται όταν το όφελος προσδιορίζεται σε ποσό πάνω από τις 75.000 ευρώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου, που εκδικάζει την υπόθεση από τον περασμένο Δεκέμβριο, θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Κολωνάκι: Τι είπε στην απολογία του πασίγνωστος Έλληνας παρουσιαστής για το κύκλωμα κοκαΐνης;

Με γρήγορους ρυθμούς "έτρεξε" η δίκη των κατηγορουμένων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου, με τους εμπλεκόμενους να ανεβαίνουν στο βήμα, προκειμένου να απολογηθούν.

Παρουσιαστές, μοντέλα, ηθοποιοί, φέρονται αναμεμειγμένοι στην διακίνηση κοκαΐνης, οι οποίοι αρνούνται κάθε σχέση με την κατηγορία, όπως ο γνωστός παρουσιαστής και μέτοχος του εστιατορίου.

"Αν είχα ακούσει το παραμικρό θα έλεγα ακαριαία ότι σταματάω και θα έφευγα", είπε ο κατηγορούμενος παρουσιαστής, σημειώνοντας ότι σήμερα, μετά την περιπέτεια του, δεν θα άνοιγε μαγαζί ούτε με την μητέρα του.

Ο παρουσιαστής εξήγησε στο δικαστήριο πως ο ίδιος επένδυσε στο συγκεκριμένο μαγαζί τις οικονομίες του ύψους 60.000 ευρώ, μετά από παρότρυνση γνωστής ηθοποιού η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη, χωρίς ωστόσο να έχει ανάμιξη στην οικονομική διαχείριση. Όπως είπε πήγαινε στο μαγαζί μια με δυο φορές το μήνα με φίλους για φαγητό και δεν είχε καμία άλλη συμμετοχή στην επιχείρηση από την οποία υπογράμμισε δεν έλαβε ποτέ κέρδη. "Μου είχαν πει ότι απόσβεση γίνεται στα τρία χρόνια και τότε θα πάρω λεφτά. Δεν πήρα μια ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα" τόνισε συμπληρώνοντας "Έχω πικρία από αυτή την ιστορία αλλά δεν είναι για το οικονομικό. Με πείραξε όλο αυτό που έγινε, δεν βρίσκομαι εδώ σήμερα για τα χρήματα που έχασα αλλά για την κατηγορία που αντιμετωπίζω" είπε.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ο οποίος ήταν και μέτοχος στο εστιατόριο, υποστήριξε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών, αποδεχόμενος ότι είχε τύχει να… "κεράσει" θαμώνες του μαγαζιού.

"Το μαγαζί πήγαινε πολύ καλά έρχονταν διάσημοι, πολιτικοί και αλλά πρόσωπα, έγινε ξακουστό σε όλη την Ελλάδα, έχει τύχει να «κεράσω» θαμώνες. Με έπαιρναν τηλέφωνο μου έλεγαν που θα είσαι το βράδυ, τους έλεγα στο μαγαζί και μου έλεγαν πάρε και κάτι να πιούμε δεν το κάναμε έτσι που να γίνεται αντιληπτό, δεν ισχύει η κατάθεση που έχει δοθεί στην ανάκριση ότι πήγαινα στα τραπέζια κι έλεγα «αν θέλετε κάποιο ναρκωτικό το έχουμε".

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος δήλωσε μάλιστα ανακουφισμένος που τελείωσε αυτή η ιστορία, αρνούμενος ωστόσο ότι γινόταν στο εστιατόριο "νταραβέρι" με ναρκωτικά.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share