Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φυλακές Κορυδαλλού: Από ανακοπή καρδιάς ο θάνατος κρατούμενου!

Τι δείχνουν τα πρώτα δεδομένα;

20 Μαρτίου 2019 17:27
Φυλακές Κορυδαλλού: Από ανακοπή καρδιάς ο θάνατος κρατούμενου!

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα η ανακοπή καρδιάς ήταν η αιτία θανάτου του 48χρόνου Έλληνα κρατουμένου στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στον αποβιώσαντα είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης και 8 ετών για ανθρωποκτονία και κρατείτο στο Ψυχιατρείο από το 2010.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, χθες το βράδυ (11,15 μ.μ.) συγκρατούμενος του 48χρόνου χτύπησε το κουδούνι έκτακτης ανάγκης που υπάρχει στο κελί και αμέσως έσπευσαν η εφημερεύουσα γιατρός, ο νοσοκόμος και ο αρχιφύλακας. Ο 48χρονος ήταν πεσμένος στο πάτωμα χωρίς σφυγμούς, ενώ είχε προηγηθεί εμετός.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τον γιατρό του νοσοκομείου πιθανή αιτία θανάτου είναι ανακοπή καρδιάς από εισρόφηση.

Πάντως, η ιατροδικαστική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί θα διαπιστώσει τα ακριβή αίτια θανάτου, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του.

Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού!

Ένας 48χρονος Έλληνας κρατούμενος, καταδικασμένος σε ισόβια βρέθηκε νεκρός χθες το βράδυ στο ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού.

Ο κρατούμενος, εργαζόταν στα μαγειρεία του ψυχιατρείου και τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Να σας θυμίσουμε, ότι πριν από λίγο καιρό είχε γίνει μια άγρια αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές, όπου ένας άνδρας είχε χάσει τη ζωή του. Δείτε εδώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες έγινε άλλη μία συμπλοκή ανάμεσα σε κρατούμενο και σωφρονιστικούς υπαλλήλους: Πρωταγωνιστής του νέου επεισοδίου φέρεται ότι είναι ένας Ρωσοπόντιος που εκτίει ισόβια ποινή φυλάκισης, ο οποίος επιτέθηκε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όταν έμαθε ότι πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή εκτός .

Σημειώνεται ότι ο θάνατος του κρατούμενου είναι ο δεύτερος που καταγράφεται τον τελευταίο μήνα, στο ψυχιατρείο των φυλακών. Είχε προηγηθεί αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων με τραυματίες, ενώ ένας άνθρωπος είχε μεταφερθεί νεκρός στο νοσοκομείο.

Σε έλεγχο που έγινε χθες από την ΕΛΑΣ στο ψυχιατρείο των φυλακών, μετά τη νέα συμπλοκή, βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα που απαγορεύεται να είναι στην κατοχή των κρατουμένων.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share