Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Brexit - Μέι: Ζήτησε παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου!

Έστειλε επιστολή στον Ντόναλντ Τουσκ!

20 Μαρτίου 2019 15:02
Brexit - Μέι: Ζήτησε παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου!

Η Τερέζα Μέι ζήτησε παράταση από την ΕΕ μέχρι τις 30 Ιουνίου για το Brexit! Επιστολή στον Ντόναλντ Τουσκ έστειλε η Μέι!

Οδυνηρή ήττα είχε γνωρίσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, με το βρετανικό Κοινοβούλιο να καταψηφίζει τη συμφωνία, στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες για το Brexit τον Ιανουάριο!

Αναβολή του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την Ένωση στις 29 Μαρτίου, ωστόσο το κοινοβούλιο της χώρας έχει απορρίψει δύο φορές την συμφωνία αποχώρησης της Μέι.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός με επιστολή της στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αναζητά παράταση ευελπιστώντας σε μία τρίτη προσπάθεια κύρωσης της συμφωνίας.

Brexit Μέι

Η παράταση του Brexit απαιτεί την έγκριση των 27 υπόλοιπων χωρών μελών της ΕΕ, τα οποία συνεδριάζουν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει απόφαση στο Ευρωπαικό Συμβούλιο αυτή την εβδομάδα κι ότι πιθανόν να χρειαστεί νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα. Πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. δεν μπορεί να κάνει άλλες υποχωρήσεις.

«Δεν θα υπάρξουν επαναδιαπραγματεύσεις, νέες διαπραγματεύσεις ή επιπλέον εγγυήσεις σε όσες έχουν ήδη δοθεί», είπε στο γερμανικό ραδιόφωνο «Deutschlandfunk».

Η αναβολή που αναμένεται να ζητήσει η Μέι, σχεδόν τρία χρόνια μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για έξοδο από την ΕΕ, προκαλεί αβεβαιότητα ως προς την επίτευξη του διαζυγίου. Οι επιλογές τώρα είναι μια μεγαλύτερη αναβολή, μια άτακτη έξοδος ή ένα ακόμη δημοψήφισμα.

Η Μέι μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες για να συζητήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες τις επιλογές που υπάρχουν.

Συναγερμός από την κεντρική τράπεζα Ιρλανδίας για το Brexit

Έως και 4 ποσοστιαίες μονάδες από τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας για το πρώτο ολόκληρο έτος προέβλεψε η κεντρική τράπεζα τον περασμένο μήνα.
Ένα ξαφνικό Brexit χωρίς συμφωνία τον επόμενο μήνα θα είχε πολύ σοβαρές και άμεσα αρνητικές επιπτώσεις σχεδόν σε όλους του τομείς της ιρλανδικής οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Φίλιπ Λέιν.

Brexit

Η κεντρική τράπεζα προέβλεψε τον περασμένο μήνα ότι μια αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να αφαιρέσει έως και 4 ποσοστιαίες μονάδες από τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας για το πρώτο ολόκληρο έτος και έως 6 ποσοστιαίες μονάδες σε μια δεκαετία.
«Ένα ξαφνικό σενάριο (αποχώρησης) χωρίς συμφωνία θα είχε άμεσα αρνητικές επιπτώσεις που θα επηρέαζαν όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

Ο τομέας της γεωργίας θα επηρεαζόταν δυσανάλογα, με αντίστοιχα υπερμεγέθη αντίκτυπο στις αγροτικές περιοχές, ιδιαίτερα κοντά στα σύνορα», ανέφερε ο Λέιν σε ομιλία του.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share