Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στα χέρια πιάστηκαν συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ με μέλη του ΠΑΜΕ!(video)

Τι συνέβη;

20 Μαρτίου 2019 12:20
Στα χέρια πιάστηκαν συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ με μέλη του ΠΑΜΕ!(video)

Έκτακτη είδηση είναι ότι πριν από λίγο πιάστηκαν στα χέρια συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ με μέλη του ΠΑΜΕ και προκλήθηκαν επεισόδια!

Στα χέρια πιάστηκαν οι συνδικαλιστές στο συνέδριο της ΓΣΕΕ το πρωί της Τετάρτης.

Από το πρωί επικρατούσε ένταση στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην Πατησίων, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας. Το ΠΑΜΕ απαίτησε να απομακρυνθεί από τον χώρο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, καταγγέλλοντας εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αντέκρουσε αυτές τις κατηγορίες και ζήτησε να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας, η θητεία της οποίας λήγει στο τέλος του μήνα.

Τελικά οι σύνεδροι πιάστηκαν στα χέρια με σπρωξίματα και φωνές.

Το νέο επεισόδιο έρχεται να δώσει συνέχεια στην κόντρα μεταξύ ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μετά και την ακύρωση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα.

Το ΠΑΜΕ απαίτησε να απομακρυνθεί από τον χώρο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, καταγγέλλοντας εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αντέκρουσε τις κατηγορίε, ζητώντας να διεξαχθεί η συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης, η θητεία της οποίας λήγει στο τέλος του μήνα.

Σφοδρές οι αντιδράσεις για την αναβολή του συνεδρίου της Καλαμάτας

Σημειώνεται ότι το συνέδριο που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα το προηγούμενο σαββατοκύριακο, αναβλήθηκε λόγω επεισοδίων.

Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα μέλη της ΓΣΕΕ με φόντο το συνέδριο της Καλαμάτας επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, λέγοντας ότι «δεν επιθυμούν να συμβάλλουν στη διασφάλιση της νομιμότητας των διαδικασιών της κορυφαίας δημοκρατικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, όπως είναι η ΓΣΕΕ».

Παράλληλα, την «έντονη ανησυχία» του για τη ματαίωση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και τους κινδύνους που αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται για το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα εξέφρασε και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ, τα όποια προβλήματα υπάρχουν, μπορούν να λυθούν με καλόπιστο διάλογο και συνεννόηση μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων και όχι με τη βία και τη διάλυση του συνεδρίου.

«Σε κάθε περίπτωση και στο πλαίσιο της αυτορρύθμισης των οργανώσεων του συνδικαλιστικού κινήματος είναι απαραίτητη η οργανωμένη συζήτηση που θα επιδιώξει την επίλυση των οργανωτικών αδυναμιών» επισημαίνει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, καλώντας όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δείξουν υπευθυνότητα και να πραγματοποιήσουν ένα συνέδριο που δεν θα αμφισβητείται, έτσι ώστε να μην οδηγηθεί το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο σε διορισμό προσωρινής διοίκησης».

Καλαμάτα: Επεισόδια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ - Εισέβαλε το ΠΑΜΕ!

Στην Καλαμάτα και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ εισέβαλαν μέλη του ΠΑΜΕ γιατί ήθελαν να διακόψουν την συνεδρίαση!

Η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ εισέβαλε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θέλοντας να διακόψει τις εργασίες του 37ου πανελληνίου συνεδρίου της ΓΣΕΕ που ξεκίνησε το απόγευμα.

Οι άντρες σεκιούριτι δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τα περίπου 1.000 μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία προπηλάκισαν μέλη της ΓΣΕΕ που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα, όπως αναφέρει το tharrosnews.

Χρηστίδης: Απαράδεκτες οι ενέργειες του ΠΑΜΕ -Δεν έχουν σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα

Σε δηλώσεις που έκανε από την Καλαμάτα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή τα όσα συνέβησαν απόψε στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, όπου ήταν προγραμματισμένη η τελετή έναρξης του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, τόνισε ότι «καταδικάζουμε τις απαράδεκτες ενέργειες του ΠΑΜΕ που με την άσκηση βίας επιχειρεί να παρεμποδίσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιβάλει την τήρηση του νόμου απέναντι σε ενέργειες βίας, που καμία σχέση δεν έχουν με τις αρχές και αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος».

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share