Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τρομοκρατία στην Ουτρέχτη: Τούρκος ο δράστης! Αντίποινα για την Νέα Ζηλανδία ή όχι;

Συναγερμός στην Ολλανδία!

18 Μαρτίου 2019 15:45
Τρομοκρατία στην Ουτρέχτη: Τούρκος ο δράστης! Αντίποινα για την Νέα Ζηλανδία ή όχι;

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα συγκλονίζει εδώ και λίγες ώρες τον πλανήτη και συγκεκριμένα την Ουτρέχτη, εκεί όπου ένας Τούρκος "χτύπησε" αφήνοντας πίσω του έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες!

Αντίποινα για το χτύπημα στη Νέα Ζηλανδία ή όχι;

Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε διάφορα σημεία της Ουτρέχτης (κεντρική Ολλανδία) με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα και πιθανόν να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, όπως ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία ασφάλεια και αντιτρομοκρατίας (NCTV), ενημερώνοντας για το αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς σε επιβάτες τραμ, στην πόλη της Ολλανδίας «Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε σημεία της Ουτρέχτης», δήλωσε ο διευθυντής της NCTV Πίτερ Γιάαπ Όλμπερσμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη, διευκρινίζοντας πως «βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική επιχείρηση της αστυνομίας για να βρεθεί ο δράστης».

«Πολλά είναι ακόμη ασαφή στο στάδιο αυτό και οι τοπικές αρχές εργάζονται σκληρά για να διαπιστώσουν όλα τα γεγονότα», δήλωσε ο Όλμπερσμπεργκ. Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει γνωστό τον αριθμό των τραυματιών και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα θύματα. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τον δράστη που μετά από τους πυροβολισμούς σε επιβάτες τραμ, τράπηκε σε φυγή, αναφέροντας πως πρόκειται για έναν 37χρονο άνδρα τουρκικής καταγωγής.

Eιδικότερα, οι ολλανδικές αρχές δημοσίευσαν μια φωτογραφία του φερόμενου δράστη της επίθεσης στο τραμ. Στην φωτογραφία ο άντρας φαίνεται μέσα στο τραμ, λίγη ώρα πριν βγάλει όπλο και αρχίσει να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τουλάχιστον έναν άνθρωπο και να τραυματίσει σοβαρά άλλους επτά. Σε μήνυμά της στο Twitter η ολλανδική αστυνομία αναφέρει ότι ο άντρας αυτός είναι 37 ετών, λέγεται Gökman Tanis και έχει γεννηθεί στην Τουρκία. «Μην επιχειρήσετε να τον πλησιάσετε, αλλά ειδοποιήστε αμέσως την αστυνομία», αναφέρεται στο tweet.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share