Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: H εκκαθάριση πληρωμής και η 1η δόση!

Πως θα πληρωθούν οι δόσεις για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ και πότε!

18 Μαρτίου 2019 12:32
ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: H εκκαθάριση πληρωμής και η 1η δόση!

Πάνω από 380.000 αιτήσεις Α21 έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού 2019 μέσα σε έξι ημέρες λειτουργίας. Οι 327.000 αιτήσεις Α21 έχουν ήδη εγκριθεί. Συνολικά το επίδομα παιδιού απευθύνεται σε περισσότερα από 900.000 νοικοκυριά.

Ο ΟΠΕΚΑ αναμένεται να υποβάλει στα τέλη Μαρτίου την πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού 2019, σε όσους θα έχουν υποβάλει νέα αίτηση έως τις 26 Μαρτίου με βάση την περυσινή φορολογική δήλωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, οι καταβολές των δόσεων το 2019 θα είναι διμηνιαίες, όπως και το 2018.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ και του ΟΠΕΚΑ για την αίτηση Α21 για το φετινό επίδομα παιδιού έχει ανοίξει από τις 7 Μαρτίου και λειτουργεί εκτός περιβάλλοντος taxis.

Για την καταβολή της πρώτης δόσης (1ο δίμηνο 2019) πρέπει να έχει υποβληθεί το Ε1 φορολογικού έτους 2017. Από τη 2η δόση και μετά απαιτείται η υποβολή του Ε1 φορολογικού έτους 2018.

Εισέρχεστε στην εφαρμογή με τα διαπιστευτήρια TaxisNet.

Πως κάνουμε αιτήσεις
Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή τα δικά σας, του/της συζύγου ή του αντισυμβαλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων τέκνων σας.

Διαβαστε επίσης: Επίδομα ενοικίου 2019: Βήμα βήμα πως θα κάνεις την αίτηση! Ποια τα κριτήρια και ποιοι οι δικαιούχοι;

Θα εμφανισθεί φόρμα όπου θα πρέπει να επιλέξετε την τρέχουσα οικογενειακή σας κατάσταση. Οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου. Διαβάστε προσεχτικά το κείμενο που αφορά τη Συναίνεση για το Επίδομα Παιδιού και πατήστε [Συναίνεση] (για την έναρξη συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης-υπεύθυνσης δήλωσης επιδόματος παιδιού Α21).

Η αίτηση για επίδομα παιδιού θα περιέχει προ-συμπληρωμένα τα προσωπικά σας στοιχεία και τη σύνθεση της οικογένειας σας. Κάποια από τα πεδία της αίτησης θα πρέπει να συμπληρωθούν από εσάς, όπως στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας, καθώς και o ΙΒΑΝ στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος για την καταβολή του επιδόματος.

Στο επίδομα παιδιού για κάποια μέλη μπορεί να απαιτηθεί η συμπλήρωση πρόσθετων στοιχείων, όπως πχ. στοιχεία φοιτητή. Πατώντας [Αλλαγή Στοιχείων] θα κατευθυνθείτε στη φόρμα στοιχείων του μέλους για το οποίο θα εισάγετε και θα καταχωρήσετε συμπληρωματικά στοιχεία.

Επίδομα παιδιού: Ξεπέρασαν τις 400.000 οι αιτήσεις του Α21!

Το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ ξεπέρασε τις 400.000 αιτήσεις του Α21! Τον τελευταίο καιρό μας αφορούν όλους τα επιδόματα και τι δικαιούται ο καθένας. Δείτε λοιπόν τι έγινε με τις αιτήσεις του ΟΠΕΚΑ και το επίδομα παιδιού!

Πιο συγκεκριμένα, οι εγκεκριμένες αιτήσεις Α21 απο τον ΟΠΕΚΑ έφτασαν τις 394.913, ένα ποσοστό 85,05% όλων των αιτήσεων και το ποσό που δόθηκε ξεπέρασε τα 42 εκατομμύρια ευρώ (42.330.470€) με μέσο μηνιαίο πόσο ανά δικαιούχο 107,19€.

Οι απορριφθείσες αιτήσεις έφτασαν τις 5.024 (1,08% των αιτήσεων), οι αιτήσεις σε εκκρεμότητα έφτασαν τις 48.967 (10,55% των αιτήσεων), οι εκκρεμείς αιτήσεις προς έλεγχο έφτασαν τις 15.406 (3,32% των αιτήσεων).

Προσοχή αν μετά την υποβολή της αίτησης, διαπιστώσετε πως υπάρχει λάθος, μπορείτε να την ακυρώσετε πατώντας (Οι Αιτήσεις Μου) / (Προβολή) / (Ακύρωση Αίτησης) και κατόπιν να εκκινήσετε νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (Α21) επιδόματος παιδιού.

Το επίδομα θα πληρωθεί σε έξι δόσεις ως εξής:

Α’ δόση: τέλος Μαρτίου
Β’ δόση: τέλος Μαΐου
Γ’ δόση: τέλος Ιουλίου
Δ’ δόση: τέλος Σεπτεμβρίου
Ε’ δόση: Τέλος Νοεμβρίου
ΣΤ’ δόση: Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share