Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία : Επιβεβαίωση απο Κροατία και Βοσνία - Ο μακελάρης πέρασε απο τις δύο χώρες!

Επιβεβαιώθηκε επισήμως!

17 Μαρτίου 2019 08:25
Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία : Επιβεβαίωση απο Κροατία και Βοσνία - Ο μακελάρης πέρασε απο τις δύο χώρες!

Ο Tάραντ παρέμεινε στην Κροατία για περίπου δύο εβδομάδες στα τέλη Δεκέμβρη του 2016 , ενώ στη Βοσνία πέρασε στις 2 Ιανουαρίου 2017
Από το Ζάγκρεμπ και το Σεράγεβο επιβεβαιώθηκε επισήμως ότι ο Μπράντον Τάραντ, ο ακροδεξιός δολοφόνος που πραγματοποίησε την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε δύο τζαμιά στην πόλη της Νέας Ζηλανδίας, Κράιστσερτς, είχε μεταβεί στα τέλη του 2016 και στις αρχές του 2017 στην Κροατία στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι πήγε να κάνει αλλά υπάρχουν υποψίες ότι το ταξίδι του εκεί περιελάμβανε και κάποια παραστρατιωτική εκπαίδευση.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών στο Ζάγκρεμπ επιβεβαίωσε ότι ο Ταραντ ήταν στην Κροατία από τα τέλη Δεκεμβρίου 2016 έως τις αρχές του 2017. «Εκείνη την εποχή δεν ήταν άτομο που είχε απασχολήσει τις Αρχές», πρόσθεσε ο Πλένκοβιτς.

Σύμφωνα με τον Τύπο, ο Tάραντ παρέμεινε στην Κροατία για περίπου δύο εβδομάδες και επισκέφθηκε το Ζάγκρεμπ και διάφορες πόλεις στην ακτή της Αδριατικής, συμπεριλαμβανομένου του Ντουμπρόβνικ.

Η βοσνιακή συνοριακή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο Tάραντ εισήλθε στη Βοσνία στις 2 Ιανουαρίου 2017.

Ο Τάραντ σκότωσε 41 ανθρώπους στο τέμενος Αλ Νουρ, κατόπιν πήγε με το αυτοκίνητό του στο τέμενος Λίνγουντ, που απέχει 5 χιλιόμετρα και σκότωσε άλλους επτά. Ένας από τους τραυματίες υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο.

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Στους 50 οι νεκροί απο την επίθεση!

Στους 50 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία, όπως δήλωσε ο επίτροπος της αστυνομίας, Μάικ Μπους.

«Από χθες το βράδυ, καταφέραμε να περισυλλέξουμε όλα τα θύματα και από τις δύο τοποθεσίες και κατά την επιχείρηση αυτή εντοπίσαμε άλλον έναν νεκρό» είπε.

Από τα πυρά του Μπρέντον Τάραντ τραυματίστηκαν 50 άνθρωποι. Από αυτούς οι 36 –οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση– νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Κράιστσερτς ενώ ένα μικρό κορίτσι έχει μεταφερθεί στο παιδιατρικό νοσοκομείο Στάρσιπ του Όκλαντ.

Ο Μπους είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα τζαμιά θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να βεβαιωθούν οι αρχές ότι δεν υπάρχει καμία απειλή.

Πρόσθεσε επίσης ότι μέχρι στιγμής μόνο ένα πρόσωπο διώκεται για τις επιθέσεις και ότι οι δύο άλλοι ύποπτοι που είχαν προσαχθεί δεν εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ενας Σύρος πρόσφυγας και οι έφηβοι γιοι του, ένας Πακιστανός ακαδημαϊκός και ένας φοιτητής είναι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης, η μεγαλύτερη σφαγή στη σύγχρονη ιστορία της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Wasseim Alsati, ένας εκ των τραυματιών της επίθεσης, σε ποστ που δημοσίευσε στο Facebook έστειλε το πρώτο το μήνυμα, ζητώντας από τους φίλους του να προσευχηθούν για τον ίδιο, τον γιο του και την κόρη του. Ο Alsati πυροβολήθηκε τρεις φορές και όπως λέει, σύμφωνα με το CNN, υπέφερε πολύ.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share