Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Στους 50 οι νεκροί απο την επίθεση!

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα τζαμιά θα παραμείνουν σε ισχύ!

17 Μαρτίου 2019 08:18
Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Στους 50 οι νεκροί απο την επίθεση!

Στους 50 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία, όπως δήλωσε ο επίτροπος της αστυνομίας, Μάικ Μπους.

«Από χθες το βράδυ, καταφέραμε να περισυλλέξουμε όλα τα θύματα και από τις δύο τοποθεσίες και κατά την επιχείρηση αυτή εντοπίσαμε άλλον έναν νεκρό» είπε.

Από τα πυρά του Μπρέντον Τάραντ τραυματίστηκαν 50 άνθρωποι. Από αυτούς οι 36 –οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση– νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Κράιστσερτς ενώ ένα μικρό κορίτσι έχει μεταφερθεί στο παιδιατρικό νοσοκομείο Στάρσιπ του Όκλαντ.

Ο Μπους είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα τζαμιά θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να βεβαιωθούν οι αρχές ότι δεν υπάρχει καμία απειλή.

Πρόσθεσε επίσης ότι μέχρι στιγμής μόνο ένα πρόσωπο διώκεται για τις επιθέσεις και ότι οι δύο άλλοι ύποπτοι που είχαν προσαχθεί δεν εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ενας Σύρος πρόσφυγας και οι έφηβοι γιοι του, ένας Πακιστανός ακαδημαϊκός και ένας φοιτητής είναι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης, η μεγαλύτερη σφαγή στη σύγχρονη ιστορία της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Wasseim Alsati, ένας εκ των τραυματιών της επίθεσης, σε ποστ που δημοσίευσε στο Facebook έστειλε το πρώτο το μήνυμα, ζητώντας από τους φίλους του να προσευχηθούν για τον ίδιο, τον γιο του και την κόρη του. Ο Alsati πυροβολήθηκε τρεις φορές και όπως λέει, σύμφωνα με το CNN, υπέφερε πολύ.

Πέρασε και από την Ελλάδα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας!

Ο άνθρωπος που σκόρπισε τον θάνατο στην Νέα Ζηλανδία και έγινε αυτό το μακελειό που συγκλόνισε τον πλανήτη πέρασε και από την Ελλάδα!

Ο Τάραντ το 2016 είχε περάσει από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος- Λίγους μήνες αργότερα ήρθε και πάλι στην Ελλάδα και έμεινε περίπου δεκαπέντε ημέρες - Οι αρχές διερευνούν εάν έμεινε και σε άλλη πόλη στη χώρα μας
Και από την χώρα μας την Ελλάδα, φέρεται να πέρασε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας.

Ο 28χρονος Αυστραλός που σκόρπισε τον θάνατο την Παρασκευή αφήνοντας πίσω του 49 νεκρούς σε επιθέσεις σε δύο μουσουλμανικά τεμένη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Alpha», αλλά και του Σκάι, εκτός από την Τουρκία και τη Βουλγαρία είχε επισκεφτεί και την Ελλάδα και συγκεκριμένα, είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στις αρχές του 2016. Το δεύτερο ταξίδι του στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβίβασαν μέσω Interpol οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, τον Μάρτιο του 2016 είχε μείνει στη χώρα μας περίπου δεκαπέντε ημέρες.

Το όνομα του ακροδεξιού εξτρεμιστή που σκόρπισε τον θάνατο στο Κράιστσερτς, δεν ήταν καταγεγραμμένο σε καμία λίστα παρακολούθησης στην Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Alpha», το χειμώνα του 2016 ο 28χρονος Αυστραλός είχε ταξιδέψει από το Κάιρο στην Αθήνα και από την Αθήνα στο Βουκουρέστι και στη συνέχεια επέστρεψε κάνοντας την ίδια διαδρομή, Βουκουρέστι – Αθήνα, Αθήνα – Κάιρο.

Οι Ελληνικές αρχές από χθες ψάχνουν την παρουσία του στην Ελλάδα. Διαπίστωσαν ότι πέρασε από το Ελ. Βενιζέλος και ψάχνουν εάν έμεινε και σε κάποια άλλη πόλη στην Ελλάδα.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει οι δυο λέξεις που είναι γραμμένες πάνω σε όπλα του μακελάρη και έχουν σχέση με την χώρα μας. Το «Τουρκοφάγος», και το Λεπάντο( έτσι ονομάζεται η Ναύπακτος).

Αυτές είναι οι αναφορές που κάνουν τις αρχές να ερευνούν τη σχέση του δράστη με τη χώρα μας.

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στο οποίο αναφέρει όλη τη δράση του, ζητώντας να ερευνήσει το ελληνικό τμήμα αν υπήρχε παρουσία του στην Ελλάδα. Οι αρχές πιστεύουν πως ίσως πέρασε και από άλλη ελληνική πόλη, γιατί συνήθιζε ο δράστης να ταξιδεύει με το λεωφορείο. Άλλωστε και το μεγάλο ταξίδι που είχε κάνει στα Βαλκάνια, το είχε κάνει με λεωφορείο.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share