Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Πέρασε και από την Ελλάδα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας!

Συναγερμός για τις Αρχές!

16 Μαρτίου 2019 19:50
Πέρασε και από την Ελλάδα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας!

Ο άνθρωπος που σκόρπισε τον θάνατο στην Νέα Ζηλανδία και έγινε αυτό το μακελειό που συγκλόνισε τον πλανήτη πέρασε και από την Ελλάδα!

Ο Τάραντ το 2016 είχε περάσει από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος- Λίγους μήνες αργότερα ήρθε και πάλι στην Ελλάδα και έμεινε περίπου δεκαπέντε ημέρες - Οι αρχές διερευνούν εάν έμεινε και σε άλλη πόλη στη χώρα μας
Και από την χώρα μας την Ελλάδα, φέρεται να πέρασε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας.

Ο 28χρονος Αυστραλός που σκόρπισε τον θάνατο την Παρασκευή αφήνοντας πίσω του 49 νεκρούς σε επιθέσεις σε δύο μουσουλμανικά τεμένη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Alpha», αλλά και του Σκάι, εκτός από την Τουρκία και τη Βουλγαρία είχε επισκεφτεί και την Ελλάδα και συγκεκριμένα, είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στις αρχές του 2016. Το δεύτερο ταξίδι του στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβίβασαν μέσω Interpol οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, τον Μάρτιο του 2016 είχε μείνει στη χώρα μας περίπου δεκαπέντε ημέρες.

Το όνομα του ακροδεξιού εξτρεμιστή που σκόρπισε τον θάνατο στο Κράιστσερτς, δεν ήταν καταγεγραμμένο σε καμία λίστα παρακολούθησης στην Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Alpha», το χειμώνα του 2016 ο 28χρονος Αυστραλός είχε ταξιδέψει από το Κάιρο στην Αθήνα και από την Αθήνα στο Βουκουρέστι και στη συνέχεια επέστρεψε κάνοντας την ίδια διαδρομή, Βουκουρέστι – Αθήνα, Αθήνα – Κάιρο.

Οι Ελληνικές αρχές από χθες ψάχνουν την παρουσία του στην Ελλάδα. Διαπίστωσαν ότι πέρασε από το Ελ. Βενιζέλος και ψάχνουν εάν έμεινε και σε κάποια άλλη πόλη στην Ελλάδα.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει οι δυο λέξεις που είναι γραμμένες πάνω σε όπλα του μακελάρη και έχουν σχέση με την χώρα μας. Το «Τουρκοφάγος», και το Λεπάντο( έτσι ονομάζεται η Ναύπακτος).

Αυτές είναι οι αναφορές που κάνουν τις αρχές να ερευνούν τη σχέση του δράστη με τη χώρα μας.

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στο οποίο αναφέρει όλη τη δράση του, ζητώντας να ερευνήσει το ελληνικό τμήμα αν υπήρχε παρουσία του στην Ελλάδα. Οι αρχές πιστεύουν πως ίσως πέρασε και από άλλη ελληνική πόλη, γιατί συνήθιζε ο δράστης να ταξιδεύει με το λεωφορείο. Άλλωστε και το μεγάλο ταξίδι που είχε κάνει στα Βαλκάνια, το είχε κάνει με λεωφορείο.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία εδώ!

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή που οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν το μακελάρη! (Bίντεο)

Μόνον ο ένας από τους δύο αστυνομικούς οπλοφορούσε. Το Βίντεο δείχνει τη στιγμή της σύλληψης!
Χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών από γειτονική πόλη, εκ των οποίων μόνον ο ένας οπλοφορούσε, σταμάτησε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας τη δολοφονική του δράση. Βίντεο που τραβήχτηκε από όχημα που βρισκόταν στη λεωφόρο που έγινε η σύλληψη του Τάραντ δείχνει το αυτοκίνητο του δράστη ακινητοποιημένο στο πλάι ενός πεζοδρομίου από ένα περιπολικό το οποίο είχε προηγουμένως πέσει πάνω του. Μία από τις μπροστινές ρόδες του αυτοκινήτου του δράστη έχει σηκωθεί από το έδαφος και εξακολουθεί να γυρνά.

Από τους δύο αστυνομικούς μόνο ο ένας είχε όπλο και το προέταξε προς την κατεύθυνση της ανοικτής πόρτας του αυτοκινήτου, στην πλευρά του συνοδηγού.

«Είναι πιθανόν να είχε σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους»

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας χαιρέτισαν το θάρρος των δύο ανδρών, ενώ η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν ανέφερε ότι ο μακελάρης Μπρέντον Ταράντ, είναι πιθανό να είχε σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους αν δεν είχαν επέμβει οι δύο αστυνομικοί.

Συνολικά 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά του δράστη ο οποίος εισέβαλε σε δύο τεμένη του Κράισττσερτς.

«Ο δράστης βρισκόταν σε κίνηση. Είχε δύο ακόμη όπλα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε και είναι ξεκάθαρο ότι σκοπός του ήταν να συνεχίσει τις επιθέσεις», τόνισε η Άρντερν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Κράισττσερτς.

«Παρόντες ήταν δύο αστυνομικοί, νομίζω από το Λίνκολν», επεσήμανε η Άρντερν, αναφερόμενη σε μια μικρή πόλη νότια του Κράισττσερτς.

«Για όποιον έχει δει τις εικόνες είναι ξεκάθαρο ότι η Νέα Ζηλανδία αποτελεί προτεραιότητα για εκείνους», υπογράμμισε η πρωθυπουργός. «Ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση 36 λεπτά μετά την πρώτη κλήση», πρόσθεσε η Άρντερν.

Στις εικόνες φαίνονται επίσης οι αστυνομικοί να τραβούν έξω από το αυτοκίνητο έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας Μάικ Μπους εξήρε τους δύο αστυνομικούς που τερμάτισαν το μακελειό. «Είμαι εξαιρετικά περήφανος για τα όσα έκαναν», δήλωσε.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share