Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αθήνα: Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο! - Σε εξέλιξη!

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία!

16 Μαρτίου 2019 17:11
Αθήνα: Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο! - Σε εξέλιξη!

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας καθώς είναι σε εξέλιξη το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο! Στην οδό Σταδίου έχει διακοπεί τελείως η κυκλοφορία!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της διεθνούς ημέρας κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας. Με κεντρικό σύνθημα «στοπ στο ρατσισμό και στο φασισμό», αντιρατσιστικές κι αντιφασιστικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Βικτωρίας και στην Ομόνοια και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας, θα πραγματοποιηθούν σε 30 χώρες και 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας!

Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και μαθητές - «Εμείς πειραματόζωα της κυβέρνησης δεν θα γίνουμε»

Διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας!
Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών σε όλη τη χώρα, είναι προγραμματισμένες για σήμερα με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκεντρώνονται στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Περίπου 150 άτομα βρίσκονται αυτή την ώρα στον δρόμο, έχουν υψώσει πανό στα οποία αναγράφονται συνθήματα στελνοντας παράλληλα μήνυμα προς τον υπουργό Παιδείας ότι «εμείς πειραματόζωα της κυβέρνησης δεν θα γίνουμε», τονίζοντας ότι το «απαράδεκτο νομοσχέδιο κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας».

Οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους ζητούν κατάργηση του προσοντολόγιου, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση και τον άμεσο διορισμό τους αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, μαζικούς μόνιμους διορισμούς και αποτροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης.

Οι συγκεντρωμένοι αναμένεται αργότερα να πραγματοποιήσουν πορεία.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share