Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ethiopian Airlines: Η ταυτοποίηση των θυμάτων με DNA μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες!

Μοιραία η πτήση του Boeing Ethiopean Airlines!

16 Μαρτίου 2019 13:59
Ethiopian Airlines: Η ταυτοποίηση των θυμάτων με DNA μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες!

Μοιραία ήταν η πτήση για το Boeing της Ethiopian Airlines.. Η ταυτοποίηση των θυμάτων μπορεί διαρκέσει έως και έξι μήνες, σε εξέλιξη βρίσκεται όμως και η εξέταση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους.

Μακρές αναμένεται να είναι οι διαδικασίες ταυτοποίησης της μοιραίας πτήσης του Boeing της Ethiopean Airlines, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και έξι μήνες για να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι DNA.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προσέφερε στις οικογένειες των 157 θυμάτων χώμα από το σημείο του δυστυχήματος για να θάψουν.

Παράλληλα, στο Παρίσι, οι ερευνητές έχουν αρχίσει να εξετάζουν τα μαύρα κουτιά της πτήσης, τα οποία εντοπίστηκαν στο σημείο που συνετρίβη το Boeing 737 MAX 8 των Ethiopian Airlines λίγο μετά την απογείωσή του από την Αντίς Αμπέμπα.

Λειτουργία στην Αντίς Αμπέμπα για τα θύματα

H Ethiopian Airlines πρόκειται να πραγματοποιήσουν αύριο Κυριακή μια λειτουργία στην Αντίς Αμπέμπα στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας, όπου έχουν ταφεί πολλοί Αιθίοπες ηγέτες.

«Η εταιρεία μάς είπε ότι θα μας δώσουν ένα κιλό χώμα για να θάψουμε σε μια κηδεία που θα οργανώσει εκείνη», δήλωσε ένας συγγενής θύματος που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Τα πιστοποιητικά θανάτου των θυμάτων θα εκδοθούν μέσα σε δύο εβδομάδες, οπότε και θα δοθούν κάποια χρήματα στις οικογένειες για να καλύψουν τα άμεσα έξοδά τους.

Η επιστροφή των λειψάνων των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι απανθρακωμένα και ακρωτηριασμένα, θα χρειαστεί έως και έξι μήνες για να ολοκληρωθεί, επισημαίνεται σε έγγραφα που δόθηκαν σε συγγενείς των θυμάτων στο ξενοδοχείο Skylight.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την συντριβή του αεροσκάφους με τα 157 θύματα!

Παραμένουν καθηλωμένα τα Boeing 737 ΜΑΧ

Οι ειδικοί εξηγούν ότι είναι ακόμη νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, όμως οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας σε όλο τον κόσμο έχουν καθηλώσει τα Boeing 737 MAX.

Ήδη τα στοιχεία της πτήσης δείχνουν κάποιες ομοιότητες με τη συντριβή τον Οκτώβριο ενός άλλου Boeing 737 της Lion Air, με 189 επιβαίνοντες. Και τα δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν λίγη ώρα μετά την απογείωσή τους και αφού οι πιλότοι τους ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν προβλήματα.

Ethiopian Airlines: Αυτός ήταν ο πιλότος του μοιραίου Boeing!

Η νέα αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους, όταν το Boeing 737 MAX 8των Αιθιοπικών Αερογραμμών συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, έχει συγκλονίσει τον πλανήτη.

Πλέον, η ανεύρεση των μαύρων κουτιών προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής είναι αυτό που έχει απομείνει για να μαθευτεί όλη η αλήθεια. Πρόκειται για τον καταγραφέα των συνομιλιών μεταξύ του πληρώματος στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, αλλά και τον καταγραφέα ψηφιακών δεδομένων πτήσης από τα διάφορα συστήματα του αεροσκάφους.

Αυτό που υπάρχει ως δεδομένο είναι ότι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ethiopian Airlines, ο πιλότος ανέφερε προβλήματα στην πτήση και ζήτησε άδεια να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Πιλότος ήταν ο Yared Mulugeta, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Αιθιοπία και ήταν κενυατικής εθνικότητας.

Ο Yared Mulugeta είχε τουλάχιστον δώδεκα χρόνια εμπειρίας στο πιλοτήριο, ενώ το συγκεκριμένο αεροσκάφος το πιλόταρε από το 2018. Σύμφωνα με ειδησεογραφικές σελίδες της Αιθιοπίας, δούλευε ως πιλότος από το Νοέμβριο του 2007, ενώ στην Ethiopian Airlines εργαζόταν από το 2010.

Ο Yared Mulugeta είχε όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 8.000 ώρες πτήσεων και σύμφωνα με τους συναδέλφους του ήταν πολύ αξιόπιστος στη δουλειά του.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share