Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία : Απαθής ο μακελάρης μπροστά στους δικαστές!

Συνεχίζουν να σοκάρουν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες...

16 Μαρτίου 2019 09:43
Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία : Απαθής ο μακελάρης μπροστά στους δικαστές!

...για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, με τους 49 νεκρούς, καθώς ο Μπρέντον Τάραντ σκόπευε να συνεχίσει να σκορπά τον θάνατο.

«Ο δράστης ήταν σε κίνηση, υπήρχαν άλλα δύο πυροβόλα όπλα μέσα στο όχημά του και είναι απολύτως σίγουρο ότι η πρόθεσή του ήταν να συνεχίσει τις επιθέσεις του», δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντερν, ενώ επιβεβαίωσε ότι παιδιά είναι ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης σε δύο τεμένη. Η Αρντερντ εξήρε τους δύο αστυνομικούς, που συνέλαβαν τον Τάραντ, ενώ αποκάλυψε ότι ο μακελάρης χρησιμοποίησε δύο ημιαυτόματα όπλα και τρία πυροβόλα. Ο δράστης είχε άδεια οπλοφορίας, που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2017. «Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για το πώς έβγαλε την άδεια και πώς απέκτησε αυτά τα όπλα, ένα μπορώ να σας πω. Η νομοθεσία θα αλλάξει», δεσμεύθηκε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

Ηρεμός και χαμογελαστός ο μακελάρης!

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος), ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ που σκόρπισε τον θάνατο στο Κράιστσερτς και τον τρόμο σε όλο τον πλανήτη, εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπου του απαγγέλθηκε μια κατηγορία για ανθρωποκτονία, ενώ είναι πιθανό να του απαγγελθούν κι άλλες κατηγορίες.

Ο Τάραντ φορούσε τη λευκή στολή των κρατούμενων και ήταν ξυπόλητος. Οταν οι δημοσιογράφοι τον φωτογράφησαν, τη στιγμή που καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τους χαμογέλασε, σύμφωνα με την εφημερίδα New Zealand Herald. Ακόμη, έκανε με το χέρι του το σήμα «OK», μια χειρονομία που συχνά χρησιμοποιείται για να εκφραστεί η στήριξη στην ακροδεξιά ιδεολογία της λευκής υπεροχής

Ο μακελάρης στο δικαστήριο :

«Φαινόταν ήρεμος και παρατηρούσε επί πολλή ώρα τους δημοσιογράφους και τους δικηγόρους», μετέδωσε δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Radio New Zealand. Ο 28χρονος δεν ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, αλλά ούτε και να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του από το δικαστήριο. Θα παραμείνει υπό κράτηση ως τις 5 Απριλίου οπότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Ανώτερο Δικαστήριο του Κράισττσερτς.

Υπό κράτηση παραμένουν άλλα δύο άτομα και η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει την εμπλοκή τους στην τρομοκρατική επίθεση. Κανένας από τους συλληφθέντες δεν είχε ποινικό μητρώο, ούτε βρισκόταν σε καταλόγους στη Νέα Ζηλανδία ή την Αυστραλία με πρόσωπα που παρακολουθούσαν οι αρχές.

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Με νόμιμα όπλα και άδεια οπλοφορίας ο δράστης!

Οι νόμοι για τα όπλα θα αλλάξουν, δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι ο ύποπτος για το μακελειό στο Κράιστσερτς ταξίδευε σε ολόκληρο τον κόσμο και δεν διέμενε στη χώρα πολύ καιρό.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον, ο φερόμενος ως δράστης ήταν υπήκοος Αυστραλίας «που ταξίδευε σποραδικά στη Νέα Ζηλανδία, όπου διέμενε για διάφορα χρονικά διαστήματα».

«Δεν θα τον περιέγραφα ως επί μακρόν διαμένων» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι το όνομά του δεν ήταν καταγεγραμμένο σε καμία λίστα παρακολούθησης στη Νέα Ζηλανδία ή την Αυστραλία.

Σύμφωνα με τη πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, ο ύποπτος διέθετε ένα μικρό οπλοστάσιο ημιαυτόματων όπλων και είχε άδεια οπλοφορίας.

«Ο δράστης ήταν κάτοχος άδειας οπλοφορίας την οποία είχε αποκτήσει τον Νοέμβριο του 2017» είπε η Άρντερν.

«Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι οι νόμοι μας για τα όπλα θα αλλάξουν» υποσχέθηκε η ίδια.

Τα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης ήταν μεταξύ άλλων από το Πακιστάν, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, την Ινδονησία και τη Μαλαισία, εξήγησε η Τζασίντα Άρντερν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr


 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share