Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Νέα επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια!

Η επίθεση έγινε στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα!

16 Μαρτίου 2019 09:05
Νέα επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια!

Σε νέα επίθεση με μολότοφ προχώρησαν στις 12.40 τα ξημερώματα άγνωστοι στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.

Νέα επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια!

Δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Η επίθεση έγινε κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, ενώ δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Α.Τ. Ακροπόλεως: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ!

Στη μνήμη του αναρχικού Λάμπρου Φούντα ήταν αφιερωμένη η επίθεση με μολότοφ που σημειώθηκε αργά το βράδυ της 2ης Μαρτίου, αναφέρει η ανακοίνωση της άγνωστης ομάδας

Στη μνήμη του αναρχικού Λάμπρου Φούντα ήταν αφιερωμένη η επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, που σημειώθηκε, αργά το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2019, σύμφωνα με το κείμενο το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από άγνωστη ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναρχικός Λάμπρος Φούντας είχε σκοτωθεί πριν από εννέα χρόνια κατά τη διάρκεια συμπλοκής με την αστυνομία.

Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως σημειώθηκε αργά το βράδυ στις 2 Μαρτίου όταν μια ομάδα 10-15 ατόμων εκτόξευσε μολότοφ εναντίον του Α.Τ., με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε δύο οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Α.Τ. Ακροπόλεως: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ!

Στο κείμενο αναφέρεται ότι η επίθεση έγινε στη μνήμη του Λάμπρου Φούντα, μέλους της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, ο οποίος είχε πέσει νεκρός σε «ένοπλη μάχη» με αστυνομικούς, το 2010.

«Γνωρίζοντας τον Λάμπρο γνωρίζαμε και τη συνολικότητα των επιλογών του ως επαναστάτη. Γνωρίζοντας τον Λάμπρο γνωρίζαμε πως η στέρεη του συγκρότηση, η έλλειψη ιδεοληψιών, το βαθύ ανθρώπινο ήθος του, τον έκαναν να αντιλαμβάνεται την επαναστατική του στράτευση με τρόπο αδιαχώριστο και συνολικό. Τον είχαμε γνωρίσει στις συνελεύσεις, τις καταλήψεις, τις πορείες, τις περιφρουρήσεις, τις αφισσοκολλήσεις, τις συνομωτικές συναντήσεις, τις εξεγερτικές συγκρούσεις, την αντιφασιστική δράση, τους νυχτερινούς εμπρησμούς. Και δεν μας ξάφνιασε όταν με τον θάνατο του μάθαμε πως οι επαναστατικές του επιλογές περιελάμβαναν και τη συμμετοχή του στην ένοπλη οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανάρτησή τους.

Όπως καταλήγουν, η επίθεση έγινε για να «τιμήσουν τη μνήμη του συντρόφου τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share