Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Με νόμιμα όπλα και άδεια οπλοφορίας ο δράστης!

Σύμφωνα με τη πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, ο ύποπτος διέθετε ένα μικρό οπλοστάσιο!

16 Μαρτίου 2019 08:44
Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Με νόμιμα όπλα και άδεια οπλοφορίας ο δράστης!

Οι νόμοι για τα όπλα θα αλλάξουν, δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι ο ύποπτος για το μακελειό στο Κράιστσερτς ταξίδευε σε ολόκληρο τον κόσμο και δεν διέμενε στη χώρα πολύ καιρό.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον, ο φερόμενος ως δράστης ήταν υπήκοος Αυστραλίας «που ταξίδευε σποραδικά στη Νέα Ζηλανδία, όπου διέμενε για διάφορα χρονικά διαστήματα».

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Με νόμιμα όπλα και άδεια οπλοφορίας ο δράστης!

«Δεν θα τον περιέγραφα ως επί μακρόν διαμένων» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι το όνομά του δεν ήταν καταγεγραμμένο σε καμία λίστα παρακολούθησης στη Νέα Ζηλανδία ή την Αυστραλία.

Σύμφωνα με τη πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, ο ύποπτος διέθετε ένα μικρό οπλοστάσιο ημιαυτόματων όπλων και είχε άδεια οπλοφορίας.

undefined

«Ο δράστης ήταν κάτοχος άδειας οπλοφορίας την οποία είχε αποκτήσει τον Νοέμβριο του 2017» είπε η Άρντερν.

«Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι οι νόμοι μας για τα όπλα θα αλλάξουν» υποσχέθηκε η ίδια.

Τα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης ήταν μεταξύ άλλων από το Πακιστάν, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, την Ινδονησία και τη Μαλαισία, εξήγησε η Τζασίντα Άρντερν.

Brenton Tarrant: "Περιμένω το Νόμπελ Ειρήνης..."! Περιμένει να... απελευθερωθεί ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας!

Συνελήφθη ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας που σκόρπισε τον θάνατο και μετά δήλωσε πως περιμένει το... Νόμπελ Ειρήνης μόλις αποφυλακιστεί!

«Θα μείνω στη φυλακή 27 χρόνια, όσα έμεινε και ο τρομοκράτης Μαντέλα», αναφέρει στο κατάπτυστο μανιφέστο του ο μακελάρης.

Σοκάρουν όσα αναφέρει στο «μανιφέστο» του ο δράστης της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, ο 28χρονος Αυστραλός,Μπρέντον Τάραντ, ο οποίος μπήκε σε δύο τεμένη και σκόρπισε αδιακρίτως τον θάνατο. Όσα γράφει δείχνουν έναν άνθρωπο με εθνικιστικές, εξτρεμιστικές ιδεολογίες, ενώ ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του «οικολόγο εθνικιστή» χωρίς να επιβεβαιώνει αν είναι χριστιανός ή όχι, καθώς «το ψάχνει ακόμη». Κάνει εκτενή αναφορά στην Ευρώπη «των λευκών», ενώ αναφέρει ότι πρέπει να «φύγουν οι μιναρέδες από την Αγία Σοφια στην Κωνσταντινούπολη»

Ο δράστης δημοσίευσε ένα μανιφέστο των 74 σελίδων με τίτλο «The Great Replacement» (Η Μεγάλη Αντικατάσταση) στο Twitter πριν από τις δολοφονίες, υποδεικνύοντας μια «τρομοκρατική επίθεση». Στο μανιφέστο του σκοπευτή αναφέρει ότι εμπνεύστηκε από άλλους σκοπευτές όπως ο Άντερς Μπρέιβικ, που σκότωσε 77 άτομα στο Όσλο της Νορβηγίας το 2011. Είπε ότι «αντιπαθούσε» τους μουσουλμάνους και μισούσε αυτούς που είχαν μετατραπεί στη θρησκεία, που τους αποκαλούσαν «προδότες αίματος».

Ο Τάραντ είπε ότι αρχικά σχεδίαζε να επιτεθεί σε ένα τζαμί στο Ντιούνεντιν, αλλά άλλαξε με το τζαμί Αλ Νουρ επειδή είχε «πολύ περισσότερους εισβολείς». Ισχυρίστηκε επίσης ότι είναι εμπνευσμένος από την Κάντανς Όουενς, έναν ανοιχτό υποστηρικτή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. «Το πρόσωπο που με επηρέασε πάνω από όλα ήταν η Κάντανς Όουενς, κάθε φορά που μίλησε, ήμουν εντυπωσιασμένος από τις ιδέες της».

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Με νόμιμα όπλα και άδεια οπλοφορίας ο δράστης!

Αποσπάσματα από το κατάπτυστο μανιφέστο
«Οι εισβολείς πρέπει να απομακρύνονται από το ευρωπαϊκό έδαφος, ανεξάρτητα από το που ήρθαν ή το πότε. Ρόμα, από την Αφρική, την Ινδία, την Τουρκία, Σημιτικά φύλα ή άλλοι. Αν δεν είναι από τον λαό μας, αλλά ζουν στις χώρες μας, αυτοί πρέπει να φύγουν.Το που θα μεταφερθούν δεν είναι δική μας ανησυχία ή ευθύνη μας. Τα εδάφη μας δεν είναι το σπίτι τους, μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους ή να βρουν τις δικές τουςπατρίδες αλλού. Αλλά δεν θα καταλάβουν το χώμα μας. Ο τρόπος με τον οποίο θα απομακρυνθούν δεν έχει σημασία, ειρηνικά, δυναμικά, με χαρά, βίαια ή διπλωματικά. Πρέπει να απομακρυνθούν. Μέχρις ότου αυτοί οι επαναστάτες επαναπατριστούν στις χώρες των λαών τους, τότε στην Ευρώπη δεν υπάρχει καμία πραγματική κυριαρχία και ανεξάρτητα από την εθνότητα ή τις πεποιθήσεις τουςμπορούν να καλέσουν την Ευρώπη δική τους.»

«Ρωτήστε τον εαυτό σας τώρα, είστε διατεθειμένοι να αποφύγετε τις φυλετικές σας ευθύνες; Να γυρίσετε την πλάτη σας στους ανθρώπους σας; Να αγνοήσετε την κατάργησή τους; Όλα αυτά μόνο για την ελπίδα ενός ειρηνικού θανάτου; Αποδεχτείτε το θάνατο: Είναι τόσο σίγουρος όσο η δύση του ηλίου το βράδυ. Μόνο όταν αγκαλιάσετε το θάνατο το μόνο πράγμα που θα φοβάστε θα είναι η αδράνεια.»

Τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας, το εκπαιδευτικό σύστημα των ηγετών θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, η οικονομική δύναμη των εταιρειών θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, η στρατιωτική και τη νομοθετική δύναμητου ΟΗΕ, η ΕΕ και το ίδιο το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας και ακόμη καιοι δικοί σας, προηγουμένως κατεστραμμένοι, θρησκευτικοί ηγέτες θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας.

Καταλάβετε εδώ και τώρα, δεν υπάρχει καμία δημοκρατική λύση, καμία προσπάθεια

Δεν περιμένω απλώς να ελευθερωθώ, αλλά περιμένω και ένα Νόμπελ Ειρήνης. Όπως απονεμήθηκε στον τρομοκράτη Νέλσον Μαντέλα κάποτε όταν οι δικοί του άνθρωποι νίκησαν και πήραν την εξουσία. Περιμένω να ελευθερωθώ σε 27 χρόνια από τη φυλάκιση μου, τόσα χρόνια όσα φυλακίστηκε και ο Μαντέλα, για το ίδιο έγκλημα.

Για τους Τούρκους
Μπορείτε να ζήσετε ειρηνικά στα δικά σας εδάφη, και κανείς δεν θα σας βλάψει. Στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου. Αλλά αν προσπαθήσετε να ζήσετε σε ευρωπαϊκές χώρες, οπουδήποτε δυτικά από τον Βόσπορο θα σας σκοτώσουμε και θα σας οδηγήσουμε μακριά από τα εδάφη μας. Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και μιναρέ στην πόλη. Η Αγία Σοφία θα είναι απαλλαγμένη από μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα είναι χριστιανική ιδιοκτησία ξανά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share