Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λήξη συναγερμού στο Ελ. Βενιζέλος!

Φάρσα το τηλεφώνημα για αεροπειρατεία!

15 Μαρτίου 2019 20:24
Λήξη συναγερμού στο Ελ. Βενιζέλος!

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, υπήρξε τηλεφώνημα για αεροπειρατεία στο "Ελ. Βενιζέλος"!

Ωστόσο, φάρσα τελικά αποδείχθηκε το τηλεφώνημα για αεροπειρατεία σε αεροσκάφος που θα έφτανε στην Αθήνα από το Λονδίνο που έγινε νωρίτερα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Οι αρχές οδήγησαν τους επιβάτες των πτήσεων που έφτασαν από Λονδίνο στις 17:00, στις 17:30 και στις 18:00, σε μία ειδική αίθουσα του αεροδρομίου και ελέγχθηκαν με ειδικά μηχανήματα. Δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο και οι επιβάτες αποχώρησαν. Έτσι έληξε ο συναγερμός των αρχών και οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά πλέον.

Τηλεφώνημα για αεροπειρατεία στο "Ελ. Βενιζέλος"!

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μετά από τηλεφώνημα αγνώστου που προειδοποιούσε ότι σε μία από τις σημερινές πτήσεις προς Λονδίνο θα γινόταν αεροπειρατεία.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ υπήρξε καθυστέρηση δύο πτήσεων προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος.

Ωστόσο, δεν βρέθηκε κάτι που να παραπέμπει σε σχέδιο αεροπειρατείας.

Σημειώνεται ότι το τηλεφώνημα έγινε περίπου στις 3 το μεσημέρι σε εμπορικό κατάστημα του αεροδρομίου.

Θεσσαλονίκη: Απρόοπτο λίγο πριν την προσγείωση αεροπλάνου –Τι ζήτησε ο πιλότος;

Το αεροπλάνο είχε φτάσει πάνω από το αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. Στην πίστα έσπευσαν για προληπτικούς λόγους πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες...

Αναστάτωση επικράτησε νωρίτερα στο αεροδρόμιo «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με πτήση της εταιρείας «Lufthansa» η οποία ερχόταν από τη Φρανκφούρτη.

Λίγο πριν την προσγείωση ο πιλότος ζήτησε να γίνει έλεγχος στους τροχούς του αεροσκάφους, καθώς υπήρχε ενδεχόμενο να υπάρχει βλάβη.

Έτσι λοιπόν το αεροσκάφος πραγματοποίησε «χαμηλό πέρασμα» πάνω από το αεροδρόμιο, προκειμένου να ελεγχθεί από ανθρώπους της εταιρείας και να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι.

Τελικά δεν υπήρχε κάποιο ζήτημα με τους τροχούς του αεροσκάφους και λίγα λεπτά μετά προσγειώθηκε κανονικά.

Στο σημείο έσπευσαν για προληπτικούς λόγους πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share