Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τηλεφώνημα για αεροπειρατεία στο "Ελ. Βενιζέλος"!

Συναγερμός!

15 Μαρτίου 2019 18:27
Τηλεφώνημα για αεροπειρατεία στο

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μετά από τηλεφώνημα αγνώστου που προειδοποιούσε ότι σε μία από τις σημερινές πτήσεις προς Λονδίνο θα γινόταν αεροπειρατεία.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ υπήρξε καθυστέρηση δύο πτήσεων προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος.

Ωστόσο, δεν βρέθηκε κάτι που να παραπέμπει σε σχέδιο αεροπειρατείας.

Σημειώνεται ότι το τηλεφώνημα έγινε περίπου στις 3 το μεσημέρι σε εμπορικό κατάστημα του αεροδρομίου.

Θεσσαλονίκη: Απρόοπτο λίγο πριν την προσγείωση αεροπλάνου –Τι ζήτησε ο πιλότος;

Το αεροπλάνο είχε φτάσει πάνω από το αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. Στην πίστα έσπευσαν για προληπτικούς λόγους πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες...

Αναστάτωση επικράτησε νωρίτερα στο αεροδρόμιo «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με πτήση της εταιρείας «Lufthansa» η οποία ερχόταν από τη Φρανκφούρτη.

Λίγο πριν την προσγείωση ο πιλότος ζήτησε να γίνει έλεγχος στους τροχούς του αεροσκάφους, καθώς υπήρχε ενδεχόμενο να υπάρχει βλάβη.

Έτσι λοιπόν το αεροσκάφος πραγματοποίησε «χαμηλό πέρασμα» πάνω από το αεροδρόμιο, προκειμένου να ελεγχθεί από ανθρώπους της εταιρείας και να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι.

Τελικά δεν υπήρχε κάποιο ζήτημα με τους τροχούς του αεροσκάφους και λίγα λεπτά μετά προσγειώθηκε κανονικά.

Στο σημείο έσπευσαν για προληπτικούς λόγους πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες.

Ρόδος : Μεγάλη ταλαιπωρία για 180 επιβάτες!

Μεγάλη ταλαιπωρία απόψε, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, υπέστησαν 180 περίπoυ επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς Ρόδο.

Μόλις το αεροπλάνο έφτασε πάνω από το νησί και ετοιμαζόταν να τροχοδρομήσει, ο κυβερνήτης ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν ελάχιστα μέτρα από τον διάδρομο, ματαίωσε την προσγείωση του αεροσκάφους δίνοντας ισχύ στους κινητήρες, έτσι ώστε να σηκωθεί και πάλι ψηλά.

Αμέσως το πλήρωμα του αεροσκάφους καθησύχασε τους επιβάτες λέγοντάς τους ότι επρόκειτο για συνηθισμένη διαδικασία εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την ώρα.

Σε ελάχιστα λεπτά ο κυβερνήτης ενημέρωσε τους επιβάτες ότι οι καιρικές συνθήκες της Ρόδου, τον ανάγκασαν να πάρει την συγκεκριμένη απόφαση και να επιστρέψει έτσι το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο των Αθηνών.

Οι επιβάτες αποβιβάζονται αυτή την ώρα από το αεροσκάφος και αναμένεται να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία, όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share