Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θλίψη για το 11 μηνών αγοράκι! Νεκρό από αμέλεια των γονιών του

Σοκ!

15 Μαρτίου 2019 12:50
Θλίψη για το 11 μηνών αγοράκι! Νεκρό από αμέλεια των γονιών του

Πολλοί γονείς θέλουν τα παιδιά τους να μολυνθούν με την ασθένεια σε νεαρή ηλικία ώστε να αποκτήσουν ανοσία στην ασθένεια πριν γίνουν ενήλικοι.

Πράγματι, κάποιες οικογένειες ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να συναναστρέφονται με φίλους που έχουν ανεμοβλογιά ώστε να μπορέσουν να κολλήσουν την ασθένεια.

«Θέλεις σίγουρα να αποκτήσεις ανοσία στην ανεμοβλογιά πριν γίνεις ενήλικας γιατί μετά τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα.» είπε ο Rodney E. Willoughby, παιδίατρος.

Σήμερα, οι γιατροί δεν συμφωνούν με την πρακτική αυτή όχι μόνο γιατί υπάρχει ένα ασφαλές και αποδοτικό εμβόλιο για να προστατεύσει το παιδί από την ασθένεια, αλλά και γιατί η έκθεση στην ασθένεια αυτή μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπλοκές.

Παρόλο που δεν συμβαίνει συχνά, κάποια παιδιά με ανεμοβλογιά μπορούν να καταλήξουν με επιπλοκές όπως πνευμονία, εγκεφαλίτιδα, σύνδρομο τοξικού σοκ, μολύνεις στα οστά και τις αρθρώσεις, βακτηριακές μολύνσεις του δέρματος και ακόμα και θάνατο.

Στην περίπτωση αυτή, ένα 11χρονο αγοράκι έπαθε εγκεφαλικό αφού μολύνθηκε με τον ιό.

Το μικρό αγόρι είχε εκτεθεί στον ιό από τα αδέρφια του, που δεν είχαν ανοσία και είχαν κολλήσει την ασθένεια μερικούς μήνες πριν.

Το ανώνυμο αγόρι, που δεν είχε άλλα προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκε στην εντατική αφού η μητέρα του παρατήρησε πως το δεξί του χέρια και πόδι ήταν αδύναμα αφού είχε ξυπνήσει μετά τον απογευματινό του ύπνο.

Οι γιατροί παρατήρησαν επίσης πως δυσκολευόταν να κουνήσει το πρόσωπό του, που είναι ένα κλασσικό σύμπτωμα εγκεφαλικού.

Ευτυχώς, το αγόρι επιβίωσε αλλά είναι πιθανό να έχει νευρολογικές βλάβες ή να πάθει άλλο εγκεφαλικό στο μέλλον.

«Όλοι νομίζουν πως είναι εύκολη ασθένεια. Υπάρχουν όμως πολλές επιπλοκές. Η ανεμοβλογιά μολύνει τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο και προκαλεί φλεγμονές. Αυτό μπορεί να μειώσει την ροή αίματος στον εγκέφαλο και να προκαλέσει εγκεφαλικό.»

Επειδή το μωρό ήταν πολύ μικρό για να κάνει το εμβόλιο, οι ειδικοί πιστεύουν πως το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να το προστατέψει ήταν τα μεγαλύτερα αδέρφια του να είχαν κάνει εκείνα το εμβόλιο.

Όσο πλησιάζουμε στην περίοδο των σχολείων, οι γιατροί προτρέπουν τους γονείς να κάνουν έγκαιρα τα εμβόλια στα παιδιά τους. Αυτό είναι απαραίτητο όχι μόνο για την υγεία των παιδιών τους αλλά και των συμμαθητών και των φίλων τους.

Τι έδειξε η νεκροψία για τον νεαρό δικηγόρο; (video)

Σοκάρει το πανελλήνιο ο θάνατος του νεαρού δικηγόρου που βρέθηκε νεκρός στα Τουρκοβούνια! Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έδειξαν πολλαπλές κακώσεις σώματος( κεφαλής, θώρακος,κοιλίας και δεξιού μοιρού) εξαιτίας της πτώσης από ύψος. Δεν υπάρχουν χαρακτηριστικά πάλης κάτι που είναι πολύ σημαντικό!

Το πιο ουσιαστικό από την ιατροδικαστική έρευνα του κ. Ντιλέρμη ήταν ότι δεν υπήρχαν σημάδια πάλης!

Ο δικηγόρος, που εργαζόταν σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο το οποίο ασχολείται με βαριές ποινικές υποθέσεις, σύμφωνα με τις καταθέσεις των συγγενών του δεν είχε δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της Τρίτης.

Οι ανησυχίες για την τύχη του νεαρού εντάθηκαν όταν αστυνομικός και φίλος του αδελφού του δικηγόρου, επίσης αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, εντόπισε τυχαία το αυτοκίνητο του αγνοούμενου κοντά στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Στο κάθισμα του οχήματος βρέθηκαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το γεμάτο με χρήματα πορτοφόλι αλλά και το κινητό τηλέφωνο του άντρα. Άμεσα ειδοποίησε τον αδελφό του, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης κλήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυση Αττικής για να καταθέσει.,

Ο 28χρονος δικηγόρος εντοπίστηκε νεκρός και οι αρχές διεξάγουν έρευνες για το συμβάν και αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή αναφέρουν πως πρόκειται για αυτοκτονία, ωστόσο, τελικά συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά τη νεκροτομή.ρος που βρέθηκε νεκρός!

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου "Μαζί σου" για τα αποτελέσματα της νεκροψίας:

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share