Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

Κατέληξε με πόνους στο νοσοκομείο και αυτό που αντίκρισαν στην ακτινογραφία ήταν σοκαριστικό!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

15 Μαρτίου 2019 10:25
Κατέληξε με πόνους στο νοσοκομείο και αυτό που αντίκρισαν στην ακτινογραφία ήταν σοκαριστικό!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Πού να το φανταζόταν ο νεαρός άνδρας ότι θα κατέληγε στο νοσοκομείο έπειτα από μία βόλτα που έκανε για ένα χαλαρό ποτό.

Ειδικότερα, σε περιπέτειες μπήκε ένας νεαρός άνδρας, όταν κατά τη διάρκεια εξόδου με τους φίλους του σε μπαρ, αποφάσισε να αποδεχθεί μία πρόκληση που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

Ο 23χρονος ξύπνησε το επόμενο πρωί με αφόρητους πόνους στο στομάχι, με αποτέλεσμα να μεταβεί σε τοπικό νοσοκομείο για εξετάσεις και μάλιστα δεν μπορούσε να θυμηθεί τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ.

Εκεί, οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν με τεράστια έκπληξη το τι είχε συμβεί στον 23χρονο.

Μάλιστα, ένας από αυτούς επεσήμανε πως η κατάσταση θα μπορούσε να λάβει δραματικές διαστάσεις.

Τι ανακάλυψαν όμως οι γιατροί όταν του έκαναν ακτινογραφία;

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες!

undefined

undefined

undefined

Απίστευτο: Κατέληξε στο νοσοκομείο από καυτερή πιπεριά!

Ένας νεαρός στις ΗΠΑ, που συμμετείχε σε διαγωνισμό κατανάλωσης πιπεριών τσίλι, έφαγε την γνωστή ως ο «Χάρος της Καρολίνα» ((Carolina Reaper)), η οποία είναι η πιο καυτερή πιπεριά τσίλι στον κόσμο, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα επείγοντα του νοσοκομείου εξαιτίας αφόρητων πονοκεφάλων.

Οι γιατροί, με επικεφαλής τον δρα Κιλοθουνγκάν Γκουνασεκαράν, του Ιατρικού Κέντρου Μπάσετ της Νέας Υόρκης, που παρουσίασαν την ασυνήθιστη περίπτωση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "BMJ Case Reports", ανέφεραν ότι το περιστατικό του νέου άνδρα δείχνει ότι μερικές φορές η πιπεριά τσίλι μπορεί να έχει απρόσμενες παρενέργειες.

Τα πρώτα στομαχικά συμπτώματα του άνδρα άρχισαν αμέσως αφότου έφαγε το τσίλι και στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε έντονο πόνο στο λαιμό και σε τρομερούς απανωτούς πονοκεφάλους, που κρατούσαν για μερικά δευτερόλεπτα αλλά επί αρκετές μέρες.

Η τομογραφία στο νοσοκομείο έδειξε ότι αρκετές αρτηρίες του εγκεφάλου του άνδρα είχαν περισταλεί.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από σύνδρομο αναστρέψιμης εγκεφαλικής αγγειοσυστολής.

undefined

Το σύνδρομο αυτό χαρακτηρίζεται από πρόσκαιρη στένωση των αρτηριών, η οποία συχνά συνοδεύεται από δυνατούς πονοκεφάλους. Μερικές φορές προκαλείται ως παρενέργεια μετά τη λήψη φαρμάκων ή ναρκωτικών.

Είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω σύνδρομο προκαλείται μετά από κατανάλωση τσίλι. Στο παρελθόν το πιπέρι καγιέν (που προέρχεται από την πιπεριά καγιέν, ένα είδος πιπεριάς τσίλι) έχει συνδεθεί με την ξαφνική στένωση της στεφανιαίας αρτηρίας και την πρόκληση εμφράγματος.

Τα συμπτώματα του άνδρα υποχώρησαν μόνα τους και μια νέα τομογραφία μετά από πέντε εβδομάδες έδειξε ότι οι αρτηρίες του είχαν επανέλθει στην κανονικη διάμετρό τους.

Η πιπεριά τσίλι, γνωστή και ως σκέτα τσίλι, οφείλει την καυτερή γεύση της στις ουσίες καψαϊκίνες και σε ορισμένα άλλα χημικά, τα καψαϊκινοειδή.

Οι πιπεριές τσίλι προήλθαν από τη Νότια Αμερική και σταδιακά εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο Σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας πιπεριών τσίλι είναι η Ινδία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share