Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βίντεο - ντοκουμέντο από το μακελειό στη Βραζιλία: 17χρονος ανοίγει πυρ!

Φρικτές εικόνες!

14 Μαρτίου 2019 16:09
Βίντεο - ντοκουμέντο από το μακελειό στη Βραζιλία: 17χρονος ανοίγει πυρ!

Ανατριχιαστικές εικόνες καταγράφουν τη στιγμή που ένας 17χρονος εισβάλει στο πρώην σχολείο του στη Βραζιλία, τραβά πιστόλι και ανοίγει πυρ κατά μιας ομάδας νεαρών μαθητών.

Ο Γκιγιέρμε Ταουτσι Μοντέιρο σκότωσε δολοφόνησε εν ψυχρώ έξι εφήβους -τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια- τον διευθυντή κι ένα ακόμη μέλος του προσωπικού του σχολείου Raul Brasil στο Σάο Πάολο μαζί μ’ έναν άλλον πρώην μαθητή, τον 25χρονο Ενρίκε ντε Κάστρο.

Μετά το μακελειό οι δύο δράστες αλληλοσκοτώθηκαν όπως είχαν συμφωνήσει.

Στο βίντεο σοκ διακρίνεται ο διαταραγμένος νεαρός να μπαίνει στο κτίριο την ώρα που μια ομάδα μαθητών συζητούν με έναν καθηγητή τους. Ο φονιάς τραβά ένα πιστόλι από το παντελόνι του και αρχίζει να σκορπά το θάνατο στα ανυποψίαστα θύματά του.

Ενώ ένα άλλο βίντεο καταγράφει τους δύο δράστες να καταφθάνουν μ’ ένα λευκό αυτοκίνητο στο σχολείο και λίγο αργότερα έντρομα παιδιά να τρέχουν να σωθούν.

Ντυμένοι στα μαύρα οι δύο φονιάδες ήταν οπλισμένοι μ’ ένα 38άρι, τόξα, μασέτες, ένα μικρό τσεκούρι και εκρηκτικά, ενώ ο ένας εκ των δύο φορούσε κουκούλα με μια νεκροκεφαλή. Η αστυνομία έκανε λόγο για όπλα από το «μεσαίωνα».

Λίγο πριν το μακελειό ο 17χρονος είχε σκοτώσει τον θείο του στο γραφείο του τελευταίου, περίπου 800 μέτρα μακριά από το σχολείο.

Ο Μοντέιρο είχε παρατήσει πέρυσι το σχολείο επειδή είχε «προβλήματα» όπως ανακοίνωσε η γραμματέας του εκπαιδευτικού ιδρύματος, αν και δεν αποκάλυψε αν τον είχαν διώξει ή έφυγε μόνος του.

Βραζιλία: Βίντεο-σοκ από την επίθεση σε σχολείο!

Στους δέκα ανέρχονται οι νεκροί σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή Σουζάνο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν δύο νεαροί άνδρες οι οποίοι εισήλθαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν με όπλα νωρίς το πρωί (τοπική ώρα), σύμφωνα με την αστυνομία του Σάο Πάολο που επικαλούνται βραζιλιάνικα Μέσα.

Πέντε παιδιά, ένας ενήλικας που εργαζόταν στο κτίριο, ένας άνθρωπος που στεκόταν ακριβώς έξω από το κτίριο και οι δύο έφηβοι δράστες της επίθεσης είναι νεκροί.

Τουλάχιστον 17 άλλοι άνθρωποι, κυρίως παιδιά, πυροβολήθηκαν στο δημοτικό σχολείο Ραούλ Μπραζίλ και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.

Οι πυροβολισμοί σε σχολεία είναι σπάνιοι στη Βραζιλία, αν και η χώρα είναι μία από τις πιο βίαιες στον κόσμο, με τις περισσότερες ανθρωποκτονίες ετησίως από οποιαδήποτε άλλη. Το τελευταίο σημαντικό συμβάν με πυροβολισμούς σε σχολείο σημειώθηκε το 2011, όταν 12 παιδιά πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από έναν πρώην μαθητή στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η αστυνομία ανέφερε πως δύο έφηβοι, οι οποίοι φορούσαν μάσκες στο πρόσωπο, εισήλθαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν γύρω στις 9.30 π.μ. τοπική ώρα. Οι δύο έφηβοι φέρεται στο τέλος να αυτοπυροβολήθηκαν.

Ένα άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε περίπου 500 μέτρα από το σχολείο Ραούλ Μπραζίλ λίγο πριν από τους πυροβολισμούς στο σχολείο, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share