Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Συνελήφθησαν δυο Έλληνες Δημοσιογράφοι στην Μολδαβία!

Συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο

14 Μαρτίου 2019 13:49
Συνελήφθησαν δυο Έλληνες Δημοσιογράφοι στην Μολδαβία!

Συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Μολδαβίας δύο Έλληνες δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα Documento.

Ο λόγος για τους δημοσιογράφους Άγγελο Προβολισιάνο και Βαγγέλη Τριάντη, που μόλις πάτησαν το πόδι τους στο αεροδρόμιο Κισινάου της Μολδαβίας τέθηκαν αμέσως υπό κράτηση από τις αρχές του αεροδρομίου σε ειδικό γραφείο.

Οι δύο δημοσιογράφοι, στις ερωτήσεις των αρχών δήλωσαν την ιδιότητά τους και ότι ταξίδεψαν στο πλαίσιο μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας.

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, οι αστυνομικοί υπάλληλοι τους είπαν ότι έπρεπε να έχουν ειδική διαπίστευση και έτσι τους κράτησαν για περίπου μισή ώρα.

Οι δύο δημοσιογράφοι, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από παρέμβαση του Έλληνα Πρέσβη στο Κίεβο και του Προξένου στη Μολδαβία.

Το γεγονός καταγράφηκε από τα μέσα της χώρας και μάλιστα η ιστοσελίδα Ερευνητικής Δημοσιογραφίας ενάντια στη Διαφθορά Anticoruptie.md, έχει εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα.

Αγία Παρασκευή: Τούρκοι δημοσιογράφοι προσήχθησαν έξω από σχολείο!

Σε δύο προσαγωγές προχώρησε την Τρίτη η ΕΛΑΣ στην Αγία Παρασκευή. Ειδικότερα, έξω από το Ελληνογαλλικό Κολλέγιο δύο άντρες θεωρήθηκε ότι κινούνταν ύποπτα έξω από το σχολείο.

Στο σημείο κλήθηκε η ΕΛΑΣ και οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Πρόκειται για Τούρκους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Sabah».

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, χωρίς έως στιγμής να έχει προκύψει κάτι εις βάρος τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share