Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γιώργος Κυρίτσης: Ποιος είναι ο δημοσιογράφος που μίλησε για τις μολότοφ. 10 πράγματα που σίγουρα δεν ξέρετε (Αποκλειστικό)

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τον Γιώργο Κυρίτση!

14 Μαρτίου 2019 07:30
Γιώργος Κυρίτσης: Ποιος είναι ο δημοσιογράφος που μίλησε για τις μολότοφ. 10 πράγματα που σίγουρα δεν ξέρετε (Αποκλειστικό)

Ο Γιώργος Κυρίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Εξαρχειώτης με καταγωγή από την Ήπειρο και την Αχαΐα.

Σπούδασε στο Πάντειο. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αυγή και από το 2007 στο Κόκκινο 105,5. Εργάστηκε επίσης στο Σκαι, στον Αδέσμευτο Τύπο και ως ευθυμογράφος στα περιοδικά ΜΕΝ και ΚΛΙΚ. και στην Athens Voice, ενώ κείμενα του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Γαλέρα και στην ιταλική εφημερίδα Manifesto.

1.Πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία εργαζόταν ως μαρμαράς και ως υπάλληλος σε βιβλιοπωλείο.

2.Εντάχθηκε στην Αριστερά στα μαθητικά του χρόνια, οργανωμένος στον Ρήγα Φεραίο. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού. Ιδρυτικό μέλος και πρώην της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

3.Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27/2/1965.

4. Επάγγελμα:Δημοσιογράφος από το 1989. Ήταν διευθυντής Σύνταξης της Κυριακάτικης Αυγής (πριν την ανάληψη των βουλευτικών του καθηκόντων).

5.Διετέλεσε μέλος της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 2014, βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και πρώτος επιλαχών της Β΄ Αθήνας στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

6.Τον Μάρτιο του 2016 ανέλαβε καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

7.Σπουδές:Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

8.Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων.
Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης , Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

9.Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνομεξικανικής Φιλίας.
Μέλος της Επιτροπής Ελληνοϊρλανδικής Φιλίας.
Μέλος της Επιτροπής Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας.
Μέλος της Επιτροπής Φιλίας με τις Η.Π.Α.
Μέλος της Επιτροπής Φιλίας με τη Νέα Ζηλανδί.α

10.Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης.
Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστήμης, Παιδείας και Μέσων Ενημέρωσης.
Μέλος της Υποεπιτροπής Μέσων Ενημέρωσης και Κοινωνίας της Πληροφορίας

Η δήλωση του Γιώργου Κυρίτση αναλυτικά...

«Όσο θυμάμαι στα 30 χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ» δήλωσε στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσηςσχολιάζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, πάντως τουλάχιστον στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο« είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά. Αντιθέτως υπήρχαν περιστατικά πολύ σοβαρών τραυματισμών όπως του συναδέλφου μας του Μανώλη Κυπραίου ο οποίος έχασε την ακοή του από επίθεση της αστυνομίας. Αυτά πρέπει να θεραπεύσουμε παρά τα ζητήματα των μολότοφ» καταλήγει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share