Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΚΕΔΕ: Προγραμματισμός για προσλήψεις σε δήμους και την ημέρα των εκλογών!

Πήραν ομόφωνα την απόφαση

14 Μαρτίου 2019 07:33
ΚΕΔΕ: Προγραμματισμός για προσλήψεις σε δήμους και  την ημέρα των εκλογών!

Θετική φαίνεται να είναι η ΚΕΔΕ για τη συνέχιση των προγραμματισμένων προσλήψεων στους δήμους και τις ημέρες των εκλογών.

Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας - Ρυθμίσεις για την απονομή ιθαγένειας - Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ», που αφορούν σε εκλογικά θέματα και οι προσλήψεις κατά τη προεκλογική περίοδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).


Με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το ΔΣ της ΚΕΔΕ , ζητείται η απρόσκοπτη συνέχιση όλων των προγραμματισμένων διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου και εποχικού προσωπικού (ναυαγοσώστες, πυρασφάλεια κλπ) ακόμα και κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι οι διαδικασίες που αφορούν σε τέτοιες περιπτώσεις προσωπικού θα πρέπει να υλοποιηθούν ακόμα και ανήμερα των εκλογών, καθώς πρόκειται για ανάγκες των δήμων οι οποίες πρέπει να καλυφτούν το συντομότερο δυνατό.

«Η ΚΕΔΕ είναι με τους εργαζόμενους και δεν θα διαπραγματευτεί σε καμία περίπτωση να συνεχιστούν τα λειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες μας. Για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Κυβέρνηση. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες ακόμα και αν είναι ανήμερα των εκλογών», επισήμανε ο κ Πατούλης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ δηλώνει ότι δεν αποδέχεται και θεωρεί αντισυνταγματική την ύπαρξη διαφορετικής κάλπης για την εκλογή τοπικών συμβούλων.


Επίσης τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ άσκησαν κριτική και στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει - τρεις μήνες πριν τις εκλογές - σε αλλαγές των γεωγραφικών ορίων σε ορισμένους δήμους. Και επισήμαναν τα προβλήματα με τα οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι οι νεοσύστατοι δήμοι. Γι αυτό το λόγο η ΚΕΔΕ ζητεί να υπάρξει άμεσα ένα επιχειρησιακό σχέδιο, για την ομαλή μετάβαση υπηρεσιών, προσωπικού και εξοπλισμού στους νέους δήμους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share