Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σύνταγμα: Πορεία διαμαρτυρίας προσφύγων!

Στα γραφεία της ΕΕ!

13 Μαρτίου 2019 14:30
Σύνταγμα: Πορεία διαμαρτυρίας προσφύγων!

Πορεία έξω από τα γραφεία της Ευρωπαικής Ένωσης πραγματοποιούν οι πρόσφυγες στο Σύνταγμα!

Μέχρι το τέλος του μήνα 600 πρόσφυγες θα απομακρυνθούν από τις δομές φιλοξενίας ενώ αναμένεται να σταματήσει και η οικονομική βοήθεια που τους δίνεται μέχρι και σήμερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση αντιρατσιστικών, αντιφασιστικών και αντιπολεμικών συλλογικοτήτων στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι για το σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να απομακρυνθούν από τις δομές φιλοξενίας και να βγουν από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας όσοι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες συμπληρώνουν έξι μήνες από τη στιγμή της αναγνώρισής τους.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγελουν μέχρι το τέλος του μήνα συνολικά 600 πρόσφυγες θα απομακρυνθούν από τις δομές φιλοξενιας ενώ παράλληλα αναμένεται να σταματήσει και η οικονομική βοήθεια που τους δίνεται μέχρι και σήμερα.

Περίπου τριάντα άτομα πριν από λίγη ώρα κατευθύνθηκαν με πορεία μέσω της οδού Βασιλίσσης Σοφίας τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πρόκειται για μια άδικη απόφαση της Ε.Ε. να διώξει τους πρόσφυγες από την κατοικία τους και να σταματήσει την οικονομική βοήθεια […] Έχουμε ήδη θυσιάσει αρκετά! Δε θα φύγουμε από την κατοικία μας. Δε θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας. Δε θα χάσουμε τα δικαιώματά μας», αναφέρει το κάλεσμα του Κινήματος Προσφύγων για τα Δικαιώματα και τη Δικαιοσύνη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share