Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Συντριβή του αεροσκάφους στην Αιθιοπία: ξεκίνησε η περισυλλογή των 157 νεκρών!

Μια ανείπωτη θλίψη!

10 Μαρτίου 2019 19:34
Συντριβή του αεροσκάφους στην Αιθιοπία: ξεκίνησε η περισυλλογή των 157 νεκρών!

Με ανείπωτη θλίψη, οι συγγενείς έσπευσαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα - Δείτε από ποιες χώρες ήταν οι επιβάτες της μοιραίας πτήσης - Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ethiopian Airlines ανέφερε ότι ο κυβερνήτης αντιμετώπιζε δυσκολίες λίγο μετά την απογείωση.

Σωστικά συνεργεία άρχισαν την περισυλλογή σορών από το σημείο, όπου την Κυριακή κατέπεσε το Boeing 737 της Ethiopian Airlines, συμπαρασύροντας στο θάνατο 157 ανθρώπους.

Το αεροσκάφος συνετρίβη, μόλις έξι λεπτά μετά την απογείωση του, στις 8:44 το πρωί(τοπική ώρα), κοντά στο Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα και οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούν να πιστέψουν πώς από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τους αγαπημένους τους.


Με ανείπωτη θλίψη έσπευσαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα, στο άκουσμα της θλιβερής είδησης με σκοπό να αποσπάσουν οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν για τον άδικο χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Ο γιος μιας γυναίκας που φαίρεται ότι ήταν στη μοιραία πτήση ανέφερε στο Reuters: «Περιμένουμε τη μαμά μου. Ελπίζουμε απλώς να έχει πάρει διαφορετική πτήση ή να καθυστέρησε. Δεν σηκώνει το τηλέφωνό της».


Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν την πληροφορία ότι η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να συνδράμει τις αιθιοπικές Αρχές ως προς τη διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στο φοβερό αεροπορικό δυστύχημα.

Νωρίτερα ο εκτελεστικός διευθυντής της Ethiopian Airlines, ανέφερε ότι ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους Boeing 737 MAX, είχε αναφέρει προβλήματα και είχε ζητήσει άδεια επιστροφής και προσγείωσης του αεροπλάνου στον αερολιμένα της Αντίς Αμπέμπα.

Παρ' όλα αυτά σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας, το μοιραίο αεροσκάφος «δεν είχε γνωστό ιστορικό τεχνικών προβλημάτων», ενώ, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος, ο φάκελος του κυβερνήτη «ήταν εξαιρετικός».

Σύμφωνα με το Reuters, στο μοιραίο Boeing των Αιθιοπικών Αερογραμμών επέβαιναν πολίτες από 35 χώρες.

Ειδικότερα, στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονταν, 32 Κενυάτες, 18 Καναδοί, 9 Αιθίοπες, 8 Ιταλοί, 8 Κινέζοι, 8 Αμερικανοί, 7 Βρετανοί, 7 Γάλλοι, 6 Αιγύπτιοι, 5 Ολλανδοί, 4 Ινδοί, 4 Σλοβάκοι, 3 Αυστριακοί, 3 Σουηδοί, 3 Ρώσοι, 2 Μαροκινοί, 2 Ισπανοί, 2 Πολωνοί, 2 Ισραηλινοί.

Επίσης στην πτήση επέβαινε ένας πολίτης από τις χώρες: Βέλγιο, Ινδονησία, Σομαλία, Νορβηγία, Σερβία, Τόγκο, Μοζαμβίκη, Ρουάντα, Σουδάν, Ουγκάντα και Υεμένη.

Τέσσερις επιβάτες της μοιραίας πτήσης ταξίδευαν με διαβατήρια του ΟΗΕ και οι εθνικότητες του, δεν έχουν διαπιστωθεί.




3.451 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

«Μάθαμε την είδηση από το Facebook», λένε οι συγγενείς των θυμάτων

Οι συγγενείς των θυμάτων ανέφεραν ότι, παρά το γεγονός ότι περίμεναν στο αεροδρόμιο για να συναντήσουν τους αγαπημένους τους, κανένας δεν τους ενημέρωσε για τη συντριβή του αεροσκάφους, ενώ οι ίδιοι έμαθαν την είδηση από το Facebook.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το μοιραίο Boeing απογειώθηκε στις 8:38 τοπική ώρα, ενώ έξι λεπτά αργότερα χάθηκε τελείως η επαφή.

Τελικά, το αεροσκάφος συνετρίβη στις 8:44, κοντά στο Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο BBC ότι «η έκρηξη και η φωτιά ήταν τόσο δυνατές που δεν μπορούσαμε να την πλησιάσουμε. Τα πάντα καιγόντουσαν».

Η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο των 157 επιβατών και μελών του πληρώματος και εξέφρασε την ετοιμότητά της να παρέχει την απαραίτητη τεχνητή βοήθεια στις αρμόδιες αρχές, για την αποτελεσματική διερεύνηση του σημερινού αεροπορικού δυστυχήματος.
Τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας στους συγγενείς των θυμάτων

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των επιβαινόντων.

«Το γραφείο του πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Boeing 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση για το Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωί».



 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share