Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ήταν άνεργος, βρήκε δουλειά μέσω ΟΑΕΔ και πέθανε εν ώρα εργασίας! Θλίψη για τον Όμηρο

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας!

8 Μαρτίου 2019 10:30
Ήταν άνεργος, βρήκε δουλειά μέσω ΟΑΕΔ και πέθανε εν ώρα εργασίας! Θλίψη για τον Όμηρο

Ο 66χρονος Όμηρος Αθηνιώτης άφησε χθες την τελευταία του πνοή, μετά από καρδιακή προσβολή, εν ώρα εργασίας στην Ελευσίνα.

Σε μια ηλικία που θα έπρεπε να είχε συνταξιοδοτηθεί, ο άτυχος εργάτης είχε προσληφθεί στο Δήμο Ελευσίνας με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ως “ωφελούμενος”, και ήθελε να συμπληρώσει τα ένσημά του για να βγει στη σύνταξη.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας, στη σχετική ανακοίνωσή του, “ο συνάδελφος, αν και είχε προσληφθεί τον Οκτώβριο του 2018, δεν είχε έρθει σε επαφή με τον γιατρό εργασίας προκειμένου να κάνει προληπτικές εξετάσεις πριν του ανατεθούν καθήκοντα. Για μια ακόμη φορά βλέπουμε πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή για την κυβέρνηση και τους δημάρχους…

Εντατικοποίηση, περικοπές στις προληπτικές εξετάσεις των ταμείων ασφάλισης, χρόνια ανεργία, άγχος για το πώς θα τα βγάλουν πέρα, μεροκάματα – ψίχουλα, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανασφάλεια για το αύριο, πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα οδηγούν σε επιβάρυνση της υγείας των εργαζομένων που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και το θάνατο”.

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 66χρονου εργάτη εξέφρασε με ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ, το οποίο απαιτεί από τη δημοτική Αρχή να δώσει άμεσα εντολή για τον προληπτικό έλεγχο της υγείας όλων των εργαζομένων, χωρίς διακρίσεις, και καλεί τους εργαζομένους να συσπειρωθούν, να οργανωθούν και να αντισταθούν στη νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα δικαιώματα των εργαζομένων και αφορά στην επανεξέταση από μηδενική βάση του ανθυγιεινού, που ετοιμάζεται να το «κατακρεουργήσει».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share