Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε 53χρονο για την ανθρωποκτονία 64χρονου!

Ισόβια κάθειρξη και σε δεύτερο βαθμό επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης

7 Μαρτίου 2019 17:48
Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε 53χρονο για την ανθρωποκτονία 64χρονου!

...σε βάρος 53χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία άνδρα, το πτώμα του οποίου είχε εντοπιστεί στο φράγμα του Αγίου Αντωνίου, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2007 και ως θύμα ταυτοποιήθηκε ένας 64χρονος Έλληνας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το θύμα έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ το άψυχο σώμα του ήταν τυλιγμένο με πλαστικό οικοδομικό πλέγμα μαζί με πέτρες,προκειμένου να βυθιστεί στα νερά του φράγματος.

Οι έρευνες για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας αποκάλυψαν τη δράση κυκλώματος το οποίο διακινούσε μετανάστες από τα παράλια της Τουρκίας προς τις ακτές της Χαλκιδικής. Ο 53χρονος, ομογενής από τη Γεωργία, κατηγορήθηκε για την ανθρωποκτονία, μετά τον εντοπισμό κάρτας κινητής τηλεφωνίας (sim) που βρέθηκε κοντά στο νεκρό και την άρση τηλεφωνικού απορρήτου που ακολούθησε.

Ο ίδιος αρνήθηκε τη δολοφονία και δέχθηκε την εμπλοκή του σε μία περίπτωση διακίνησης μεταναστών. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη επτά ετών. Από το ίδιο δικαστήριο καταδικάστηκαν δύο Έλληνες, σε φυλάκιση τεσσάρων ετών ο πρώτος και κάθειρξη 11 ετών ο δεύτερος, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για μία υπόθεση διακίνησης μεταναστών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share