Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτες εικόνες εγκατάλειψης: Κομμάτια του Ναού του Ποσειδώνα έχουν καταλήξει στον βυθό της θάλασσας! (video)

Αυτοψία στη θαλάσσια περιοχή και τα βράχια γύρω από τον Ναό του Ποσειδώνα!

7 Μαρτίου 2019 12:30
Απίστευτες εικόνες εγκατάλειψης: Κομμάτια του Ναού του Ποσειδώνα έχουν καταλήξει στον βυθό της θάλασσας! (video)

Απίστευτες εικόνες εγκατάλειψης στον Ιερό Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, αφού ευρήματα ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας, έχουν καταλήξει στα βράχια και τον βυθό της γύρω θαλάσσιας περιοχής!

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου τα ευρήματα αυτά που θεωρούνται ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας μένουν χωρίς να φυλάσσονται και με κίνδυνο να γίνουν έρμαιο του οποιουδήποτε αρχαιοκαπήλου.

Η κάμερα της ΕΡΤ μάλιστα έκανε αυτοψία στη θαλάσσια περιοχή και τα βράχια γύρω από τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Ο πρόεδρος οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, Δημήτρης Νικολάου είπε ότι προτείνει «να μεταφερθούν τα τμήματα του ναού στο λιμάνι του Λαυρίου υπό την εποπτεία της υπηρεσίας αρχαιολογίας, να συντηρηθούν και να επιστρέψουν στο ναό». Αντιθέτως, ο τμηματάρχης εφορείας εναλίων αρχαιοτήτων, Γιώργος Κουτσουφλάκης δήλωσε ότι:

«Δεν βρίσκω τον λόγο να μετακινηθούν από το σημείο τα αρχαία.

Αποτελούν την ιστορία της περιοχής. Δεν υπάρχει πρόγραμμα αναστήλωσης σε εξέλιξη. 'Εχει γίνει καταγραφή από τη δεκαετία του ΄80. Πάντως, δεν βλέπω καμία σκοπιμότητα αυτή τη στιγμή για την μετακίνηση τους».

Δείτε το βίντεο από την αυτοψία της ΕΡΤ, στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Σούνιο:

Να υπενθυμίσουμε επίσης τον σάλο που είχε ξεσπάσει πριν ένα διάστημα με την Έρα Ιστρέφι, την Αλβανίδα «Bon-bon» που προκαλούσε κάτω από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share